Är hjärtligt trött på alla sladdar och undrar om någon er har lyckats skapa ett trådlöst hem. Jag skulle vilja ha någon grunka sittandes i en garderob som jag kan styra med en fjärrkontroll från alla rum och som står i kontakt med tv-apparater och datorer. Detta vilja ha: tv i sovrummet och i vardagsrummet och eventuellt arbetsrummet, Vill klara mig med max elsladd. Dator i arbetsrummet.
Musikanläggning inte så viktig. Använder datorn.
Vet ni någon som jobbar med sånt här? Vad behöver man för prylar? Går det att köpa ett helt paket?
 
helt utan är nog svårt, det lär ju troligtvis behövas någon kabel mellan mottagare och t.ex TV

Idag finns det ju TV med inbyggd Wifi, då kommer man iaf. ganska nära det du vill ha.

Jag är också intresserad, fast mest för ljud, jag skulle vilja ha en anläggning där jag kan streama musik mellan mina olika ljudanläggningar, jag har en anläggning i köket, en i vardagsrummet & en på altanen och en i ett allrum, det hade varit fint att kunna göra nåt sådant så om någon har tips till oss! ;)
 
Redigerat:
Intressant med wifi-TV. Ska kolla. Tack för tipset.

För dryga 15 år sedan besökte jag en villa där de hade någon sorts lister i hela huset där man kunde reglera musiken. Minns inte riktigt var självaste anläggningen var eller om det fanns flera för det var ett hus i 3 våningar. Mycket trevligt men ingenting för mig som inte är så musikintresserad. Det måste finnas sådana lösningar och kanske tom bättre nu.
 
anpe skrev:
För dryga 15 år sedan besökte jag en villa där de hade någon sorts lister i hela huset där man kunde reglera musiken.
B&O?
 
Kolla på Sonos om du redan har befintliga anläggningar som du vill kunna streama till.

Angående tv så blir det lite svårare. Vill du ha vanliga tv kanaler? För i sådana fall är det svårt att streama med en tillfredställande lösning. Vill du bara ha för film och sedan kanske ser tv via de olika playtjänsterna som finns tillgängliga? För med denna lösning så borde du kunna ha ett serverrum eller garderob med dator som streamar trådlöst till mediacenters i de rum du vill. Besök några hemmabiospecialister typ Hembiobutiken, Malmsjö, Lefflers, The Rock mfl och bolla dina behov/önskemål med kunnigt folk
 
kolvas skrev:
Jag är också intresserad, fast mest för ljud, jag skulle vilja ha en anläggning där jag kan streama musik mellan mina olika ljudanläggningar, jag har en anläggning i köket, en i vardagsrummet & en på altanen och en i ett allrum, det hade varit fint att kunna göra nåt sådant så om någon har tips till oss! ;)
Squeezebox Duet låter som en lösning i ditt fall. Den består av en receiver och en fjärrkontroll (båda anslutna via WiFi). Receivern (en liten dosa) kopplar du in i din musikanläggning, sedan styr du musiken via fjärren. Musiken kan du ha lagrad på en dator eller en NAS. Den har även stöd för Spotify, Internetradio, etc.

Har du flera musikanläggningar kan du ansluta flera receivrar. Alla går att styra från fjärrkontrollen. Eftersom allt är uppkopplat via WiFi kan du även skippa fjärren och styra allt från Internet (webgränssnitt) om du skulle känna för det.
 
anpe skrev:
Intressant med wifi-TV. Ska kolla. Tack för tipset.
.
Observera att WiFI i en TV inte är en ersättning för t.ex. HDMI-kabel till en "TV-box". Men det är ju inget problem om du har trådlöst fram till "TV-boxen" och du måste ändå ha nätsladd till TV'n.
Så fundera även på vilka nätanslutningar dina boxar behöver. Många lurar sig med kabeldragning när man sedan kommer på att allt det trådlösa ska matas med 230V, så även om man har trådlösa högtalare.
Tänk helhet i din lösning på trådlöst, signalkablar och 230V nätanslutning. T.ex. signalkablar/högtalarkablar kan du bygga in hur du själv vill, medan nätanslutningar, 230V, ska följa vissa regelverk. Så fundera lite extra på detta med att allt ska bli "trådlöst" och glöm inte 230V-sladdarna. ;)
 
Tack för input. Bra info här. Och det kan ha varit B&O-anläggning de hade i huset för på den tiden fanns det väl inte så mycket annat.
Ska besöka närmaste hemmabiobutik. Kanske bäst i januari då alla smälter skinkan och kollar kreditkortsräkningar. Känner någon av er någon konsult i ämnet i Stockholm?
 
A
Nyfniken skrev:
B&O?
Dyrt som fan men snyggt :D

Popcorn c-300 fungerar och är klart billigare
 
mycke_nu skrev:
Telia säljer Ruckus MediaFlex N
Någon som använder denna? Verkar behändig.
 
anpe skrev:
Någon som använder denna? Verkar behändig.
Har kört med den i ca 3,5år. Har "centralburken" placerad i källaren tillsammans med övriga utrustning och sedan TV,n på övervåningen.
Det som har hänt mig under dessa år att jag fått starta om "centralburken", men max 5-6 ggr totalt, då det blivit stopp i överföring. Oftast fungerar det att titta på TVn, men texttv slutar fungera så det verkar vara kommunikationen mot "centralburken" som stannar och återstart av "centralburk" skakar igång det på nytt. Men nu är det länge sedan det hände och har faktiskt inte inträffat sedan vi bytte till Telia Smart med nytt modem/router,
Inga störningar eller frysningar av bilden, så den fungerar utan problem för mig. Och kör även de HD-kanaler som erbjuds.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.