Hej!

Har min tv-antenn på vinden (tak av eternit med undertak av skivor). Antennen är gammal men har haft bra mottagning. Nu har vi spontat upp en nytt undertak med banktäckt plåt.

Jag har fortfarande bild på många kanaler, men vissa är extremt känsliga ex kanal 5. Har en antennförstärkare men funderar på om man skulle köpa ny antenn. Vill helst inte ha någon antenn på taket.

Vad ska man köpa för antenn? Skulle en ny antenn göra nytta?

/Tobias
 
Radiovågor kan inte passera plåt, oavsett hur bra antenn man har. Den eventuella mottagning du får nu kommer antagligen genom reflektioner från delar av taket där det är fritt från plåt, kanske genom gavlarna?

En lösning kan ju vara att skaffa ip-tv, då behövs ingen antenn alls.
Eller kanske SelfSat om man vill köra parabol, den syns knappt och går att måla i samma färg som väggen.
 
Du får flytta ut antennen från vinden helt enkelt. Plåten dämpar på tok för mycket av signalen. Kanal 5 sänds dessutom på en hög frekvens från Krokek (K60) som gör den, samt 3:an, 8:an samt C+-kanalerna extra känsliga.

EDIT: Ring Boxer och klaga, du får då en kostnadsfri besiktning av en auktoriserad tekniker som kan ge dig tips om hur Du/Ni ska gå till väga.
 
Redigerat:
Teknikern kommer säga det som Zamora redan sagt, antennen ska monteras utomhus (det står också på boxers och teracoms hemsida). Nu ville ju TS inte göra det så då blir det svårare.
 
Jo, men TS skrev "helst". Om man sitter med ett abbonemag för 200:-/mån kanske man får bita i det sura äpplet och ha en antenn på utsidan. Kan man då få dit en tekniker kostnadsfritt som kan ge tips är väl inte det helt fel?
 
Kom på det enkla (som man givetvis inte kom på innan). Köpte fem meter kabel och flyttade antennen till den andra gaveln. Antennen "pekar" ut genom trägaveln och då hade man plötsligt bild på alla kanaler.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.