Hej
Har problem med min spis som är ca 7 år gammal. Först fungerade inte ugnen samt 2 plattor. Sätter mm sen på en platta så gör ugnen igång. Fast lampan lyser svagt. De 2 lamporna som sitter bredvid vreden är söndriga med spräckta glas. Har de nått med saken att göra? När ju skruvade av ett lock bak hittade jag 2 brända möss vid kopplingen för inkommande el. Alla säkringar i centralen är på. Ska man börja med att beställa 2 nya lampor som sitter på fronten??? Tacksam för svar
 
Lamporna lär inte ha med saken att göra. Det låter möjligen som att spisen inte har alla faser. En möjlighet är också att mössen gnagt sönder något innan de dog.

Erik
 
Misstänkte oxå Att mössen gnagt nått. Men allt jag ser ser fint ut som jag kan se de finns väll inga säkringar i en spis??
 
Göran.W
Det normala när 2 plattor och ugnen slutar fungera samtidigt är en trasig säkring.
Börja med att kolla så säkringarna är hela i centralen.
Är det gamla porslins säkringar kan dom se hela ut fast dom är trasigt så kolla så dom värkligen är hela och inte bara ser hela ut.

Funkar inte det så får man öppna spisen och kolla.
Borde vara rätt lätt att hita för symtomen tyder på ett klart fas fel så det är någon av tåtarna som går från kopplings dosan och upp till vredet.

Vid mista tveksamhet ring fackman och inget arbete med strömen på så klart.
 
Är det bara spisen som leker Allan eller har det uppstått märkliga fenomen som att t.ex. halllampan tänds när du vrider på en platta?

Kontrollera att huvudsäkringarna är hela. Det räcker inte att bara titta på säkringen utan du är tvungen att skruva ur den för att kontrollera att färgplutten verkligen lossnat. Detsamma gäller gruppsäkringarna i centralen.

//Patrik
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.