Har ett hus på 88 kvm och takläggaren beräknade att det behövdes 108 kvm takmaterial inkl lite spill. Enkupigt lertegel är nog det enda som passar huset.
Fick en offert igår från MTB för total takomläggning med plåt och allt. Det skulle kosta 160´, efter ROT 108´ d v s 1000 kr per kvm.

Har tidigare hört siffror mellan 600 och 1000 kr per kvadratmeter så det här kanske är i häftigaste laget? Tänker nog höra med ett par firmor till.
 
Vi har ett takbyte på gång och har tagit in tre offerter från firmor i Göteborgsområdet. Ca 100 m2 tak, svag lutning och inga vinklar.

De två svenska firmorna lämnade i princip samma pris, ca 75.000 inkl ställning, material (papp, läkt, pannor, fotplåt osv) efter rot. Då är det Benders tvåkupiga pannor.

En firma med ungerska "snickare" offererade ca halva priset men arbetsledaren som var hemma och tittade på jobbet gjorde ett jäkligt knepigt intryck så det var inte aktuellt.

Jag kommer att samla ihop ett gäng polare och göra takbytet själv till våren.
 
P
Vi la om i våras med tvåkupigt lertegel. Hamnade på dryga 800:-/kvm inklusive en del plåtarbeten. vindskiveplåtar,takfot 15m hängranna och ett par ventstosar.
Priset är innan ROT.
 
Hur är förutsättningarna, är det ett brant tak, hur högt är huset, går det att komma nära med kranbil och andra maskiner? Finns det plats för container i direkt anslutning till huset (att slänga ned pannor etc i ).

det är väldigt stor skillnad i tid om man kan komma åt att lyfta upp pallar med tegel direkt från lastbil, jämfört med om det i värsta fall skall bäras upp några pannor i taget på stege.
 
Hempularen: Egnahemshus från -37 med en tillbyggnad i vinkel, så relativt flackt tak, liten tomt med nära till gatan för kranbil och plats för container på valfri sida intill huset. En skorsten och ett par venitlationsgrejer samt vinkeln gör väl det hela dyrare.

Peter K: Har du lust att dela med dig av vilken firma det var?
 
Hej,
Vinkeln gör ju att det blir mera jobb en ränndal å så en valmat del.. 1000 kr per kvm är väl ganska normalt pris för en svensk takläggar firma som följer alla regler.
 
P
Vi anlitade DB Tak.
 
Om vi säger 100 kvm i ett plan (slippper väl ställning???) så blir det väl 120 kvm yta eller så. Benders belagda pannor kostar ca 60 kr / kvm på Hornbach, råspont kanske 70 kr och underlagspapp kanske 10-30 kr. Så lite läkt och spik. Material alltså kanske 200kr per kvm, eller är detta i underkant? Så hyr man en snickare en vecka för 40 h à 300 kr efter ROT. Om man hittar en, alltså. Snickare 12000 kr, alltså och material 120 x 200 kr = 24000 kr. Detta blir 36000 kr för 100 kvm boyta eller 360 kr / kvm.

Själv ställer man upp med en semestervecka plus helgen innan för att riva ner de gamla pannorna. Vad tror ni, har jag räknat grovt fel eller tar det mer än en vecka att byta tak? Förutsätter att man lyckas pricka in bra väder. Sedan har jag inte tagit mer plåtarbeten, varierar ju mycket mellan olika tak.

Tänkte att man borde kunna komma ner en bra bit med egen arbetsinsats. Men som sagt peka gärna ut var jag tänker fel.

/Anders
 
P
Vi har iof ganska brant tak. Brutet med ca 60 grader på nedre delen. Tog mer än 1 vecka för 2 takläggare att riva av det gamla taket, lägga ny papp, spika läkt samt lägga upp de nya pannorna. Till det kommer plåtslagarn som säkert la ner två hela dagar på takfotsplåt. vindskivor, hängrännor och ventstosar som han tillverkade på verkstaden. Att göra ett sånt stort jobb själv hade krävt hela min semster plus flera helger till.
 
värdera semsetern bättre. Räcker att riva av taket helgen innan snickaren börjar. Men ta in 2-3 olika priser, eller gå på rekomendation..
 
Priser på takbyte hamnar oftast runt 500kr/m2 efter rot. Bara i undantagsfall blir det billigare. Då handlar det oftast om större tak eller om jobb utan plåtarbete med bibehållna vindskenor. Rent takpannebyte (inkl papp o läkt) alltså. Betongpannor blir billigare än lertegel och branta tak dyrare än flacka tak.

http://www.bytatak.nu/index.php?page=69

Någon som har en länk till andra takfirmor som visar sina gamla priser på hemsidan?

laidback: 75kkr för 100m2 tak är rimligt om det handlar om efter rot-pris.
 
Skansk_nybyggare skrev:
Priser på takbyte hamnar oftast runt 500kr/m2 efter rot. Bara i undantagsfall blir det billigare. Då handlar det oftast om större tak eller om jobb utan plåtarbete med bibehållna vindskenor. Rent takpannebyte (inkl papp o läkt) alltså. Betongpannor blir billigare än lertegel och branta tak dyrare än flacka tak.

[länk]

Någon som har en länk till andra takfirmor som visar sina gamla priser på hemsidan?

laidback: 75kkr för 100m2 tak är rimligt om det handlar om efter rot-pris.

Ja vi tolkade det också som att det är vad det kostar, båda firmorna som lämnade offerter känner vi och litar på. I vårt fall var det snarare så att vi inte hade en aning om vad ett takbyte går lös på och blev lite överraskade när vi fick läget klart för oss.
 
Nu är taket klart!
Det blev en lite mindre lokal firma som gjorde det för 75' efter ROT. De använde dock ryssar och letter vilket gjorde det lite svårt med kommunikationen.
Men 30' billigare än första offerten finansierar ju en schysst semester eller en bytt elcentral så jag är nöjd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.