Hej har försökt med det här inlägget på annan plats på forumet utan framgång, kanske går det bättre här?
Vi behöver två trappor till vårt nybygge. Enkelbalktrappor är vårt förstaval, gillar verkligen det stilrena utseendet (har dock svårare för priset). Har inte bestämt mig för materialet i balkarna ännu, kan väl vara av limträ, metallbalk eller betong? Finns det några andra ideer? Betong känns faktiskt lockande borde inte vara så svårt att bygga en form som ligger på ett plant underlag och armera den! Den ena trappan är helt rak och borde inte vara något stort problem, den andra däremot måste av utrymmesskäl vara av L-typ dvs göra en vinkelrät sväng strax efter starten. Eftersom jag har mina begränsningar som formsnickare och en svängd balk känns omöjlig undrar jag om någon har ett tips hur man (om möjligt) kan göra detta med två raka balkar? Alla tips är av intressed^_^b
MVH
Stenper
 
jag köpte en ny entretrappa i smide. Firman var egentligen specialister just på enkelbalkstrappor (min är inte enkelbalks). De gör bla. krökta enkelbalkstrappor (typ en halvbåge i fri luft).

Jag var klart imponerad.

http://www.ostersmide.se/
 
Vår snickare byggde vår enkelbalkstrappa i plywood. Blev både snyggare och billigare än tex motsvarande trappa från Snickarlaget.
 
Bilder!!!
 
Lite bilder då.

Bara själva balken som är färdig, har satt provisoriska steg eftersom jag håller på att inreda övervåningen och det är enda vägen upp med material.
 
  • DSCN2373.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • DSCN2374.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Bild 3 (Medium).jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Snyggt, mycket snyggt! :-D

Men med tanke på den lille knodden i bakgrunden och barngrinden som jag ser, hoppas jag att ni snart sätter upp räcken eller en plexiskiva längs med sidan för annars blir det en riktigt farlig trappa.
Vi hade en liknande när jag växte upp (utan sidoskydd) och den trillade jag i flera gånger som liten.
 
Ser ut som det blir någon form av stag mellan trappstegen och den stolpen som barngrinden hänger i.
 
Tack!

Japp, det skall upp glas i hålen på vänstersidan och sen någon form av räcke på högersidan när de riktiga stegen kommer på plats. Vad det blir för slags räcke är nog en diskussion mellan plånboken och sambon...
 
Mangan13 skrev:
Vad det blir för slags räcke är nog en diskussion mellan plånboken och sambon...
Om det bara är de (sambon och plånboken) som är inblandade i diskussionen är det risk att det blir dyrt...:O
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.