Hejsan.
vi ska bygga 60kvm garage till sommaren. och tänkte höra med er om det lönar sig och åka och hämta bygg material (virke, saker till grund, isolering, garage portar m.m.)
i utlandet.. vilket land är att rekomendera? man hört lite om polen och tyskland tex.
någon som har erfarenhet av detta ämne??
bättre eller sämre kvalite än sverige? skiljer de mycket i priser på saker?

jaa massa frågor om detta:)
tacksam för svar från er alla..
 
Någon måste ju kunna hjälpa mig? Mycket mycket tacksam för svar! :)
 
är de verkligen ingen på byggahus som vet?????
 
Räkna med att Polen är billigare på det mesta och tyskarna på dörr, fönster osv.
Men lägger man på kostnaden för en lastbil så blir det tveksamt.
Polska firmor i Sverige tar ofta hem byggmaterial från Polen, men då har dom egna gamla lastbilar, kontakter och i princip bara jobbar med det konceptet i Sydsverige.

Googla och kolla Ebay.de som en start.
 
Har hört talas om en som brukar bygga fjällstugor i norra Sverige som brukar ta sina två långtradare och åka över till Ryssland för att köpa material. Tror att det mest rör sig om tak, golv, fönster, dörrar och sånt.
Egen transport kanske är en förutsättning för att det ska löna sig.
 
Får nog vara rätt mycket större volymer än för ett garage om det verkligen ska löna sig. Däremot är det värt att kolla på att beställa enskilda varor på nätet, tex takpapp/underlagsduk och andra takdetaljer från http://www.roofingsuperstore.co.uk/ i England. Blir billigare med en hel del saker även med fraktkostnaden.
Annars är nog tipset att vara en bra förhandlare i Sverige så kommer man ner rätt bra i pris jämfört med listpriser.... standardvaror är bara att göra en komplett inköpslista på byggmax hemsida och gå till den leverantör man har lokalt och fråga om de kan matcha..vilket de oftast kan med råge faktiskt...
 
Besökte en timmerhustillverkar i Danmark för ett par år sedan. De hade 2 saker de jobbade med, de hade skog och odlade julgranar och sedan byggde de timmerhus.

Trots att de hade egen skog så importerades allt trä från Ryssland. Men det var det ingen som berättade, det fick vi höra av grannen som berättade om alla ryska lastbilarna som kom o lastade timmer där.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.