Hej,

Vi har kollat på ett hus som har VA draget till tomtgränsen, dock ej betalt än. Huset ligger på Värmdö i Stockholm.
Till huset kanske det är 10-12 m från gränsen.

Framför huset kan man skymta att det är berg som stickker upp på ena halvan, vilket ju får en att ana att det mycket troligt skulle kunna ligga berg under marken längs med hela vägen.

Hur går man till väga för att ta reda på detta? hur kan man gräva? vad finns det för företag som man kan anlita och finns det någon uppskattad kostnad för vad det kan gå på?

känns som det börjar brinna i knutarna om man ska hinna fundera klart på detta innan budgivningen är över så snabba svar blir vi överlyckliga över!

Tack!
 
För att ta reda på om berget ligger grunt måste du...gräva.
Är det inte djupt nog är nog det bästa att spränga, även om det säkert är möjligt att värma ledningarna med en el-kabel.
 
Med ett juste järnrör, kan du banka ner till berget med en lämplig slägga. Det kanske går att gräva i lite kringelkrok och undvika sprängning.
 
Krilleman
Om det inte går att gräva är ju Uponor supra plus eller supra standard ett alternativ men en avloppspump... Kostar en slant (både i material och drift) men du slipper spränga...

Jag har lagt massor bostäder med supra plus/standrad på en ö med uteslutande berg och det fungerar tydligen fortfarande bra! d^_^b
 
Mikael_L
Kommer du ner minst en 8 dm innan berget kommer, så borde du klara dig med markisolering ovanpå ledningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.