Hej!

Hur blir man av med doften av kattpiss?
Har kollat på ett hus som allt känns rätt på !

men.. tidigare ägare har haft flera katter och tyvärr stinker det där inne...

mäklaren vill helst inte gå in där.

kan man bli kvitt doften eller är det bara att glömma?
 
Vad jag har förstått så kan det vara väldigt svårt att bli av med. Fick berättat för mig om en som hade haft flera katter som tidvis kissat inne, de bytte alla golv men det luktade ändå i huset. Så luktar det så illa att mäklaren helst slipper gå in där så skulle jag nog dra öronen åt mig, oavsett vilket så kan du nog itne räkna med att det räcker med att måla över det för att bli av med det utan det är byte av material som gäller.

/Susanne
 
Du är tvungen byta ut materialet som kommit i kontakt ned kattpisset, även om du målar över med spärrlack så kommer lukten bara att leta sig runt.
 
Det är bara det att det inte finns så mycket att välja på här och det mesta är superdyrt

men detta ligger jöttebra i pris och nära centrum! och 3st garage!

och knappt nått hus har garage som vi tittat på!
 
Priset är väl lågt satt just på grund av renoveringsbehovet?
 
Jesca_j skrev:
Priset är väl lågt satt just på grund av renoveringsbehovet?

Jo det ä klart.... men här kostar ett likvärdigt hur det tredubbla om det inte varit den här stanken...



 
Gör ett överslag vad byte av samtliga golv skulle kosta såvida du tar in hantverkare för jobbet. Kolla om katterna varit på vinden också :-/. Lägg ett bud med denna kostnad avdragen.
 
yonna skrev:
Gör ett överslag vad byte av samtliga golv skulle kosta såvida du tar in hantverkare för jobbet. Kolla om katterna varit på vinden också  :-/. Lägg ett bud med denna kostnad avdragen.
då blir det nästan gratis då dom begär 365 000

 
T
2 tips värda att kolla upp. Måla inte över områdena innan du sanerat.

http://www.shenet.se/ravaror/attika.html

se: • Utspädd ättika: Gammalt husmorstips: För att få bort dålig lukt, ställ en skål med ättika och vatten i rummet. Professionella luktsanerare skriver under på det. Ättika tar bort lukt genom att med sin surhet neutralisera alkaliska ämnen i luften, och mycket som luktar illa är alkaliskt (ammoniaklukter som surströmming, katturin, svett) och det fungerar också på röklukt. Ättikslukten går sedan bort ganska snabbt. Inandning av ättiksångor hör också till huskurerna mot näsblödning.

http://www.luktfritt.nu/nojda.html

Edit: Kattpiss innehåller salter som syns om man belyser med uv-lampa, vi använde en liten batteridriven sådan (modell som används för att kolla falska sedlar) när vår katt var i farten, en mörk vägg får då vita "rosor" där det torkade pinket är. När katten pinkar in sina revir brukar de oftast skicka en skvätt mot väggen c:a 10-30 cm upp från golvet, det är nog där ni hittar det mesta typ hörn och vid dörrfoder.
 
365000 får du inte en sjöbod för här i sotenäs, ett hus som är i stoooort renoverings behov ligger här på ca 1,3 mille. 365 är ju inga pengar lägg ner 400 så har du ju gjort i ordning hela huset från skratch
 
I djuraffären finns det spray med ett medel som neutraliserar kattpiss och gör så det inte luktar. Tänkt till några små misstag, men ett helt hus verkar värre om du inte kan köpa det på 10 liters dunk ;D Kolla med anticimex, dom har kanske bra metoder.

Vill ni ändå göra om en hel del i huset är det väl bara att slå till. Det är ju som sagt bara golven som kan vara nerpissade, men lukten kanske har satt sig i allt under åren. Om man jämför med tobaksrök eller brandrök så går det knappt att få bort om man inte byter alla ytmaterial.
/CC
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.