Hej!

Vi håller på att renovera vår tvättstuga. Vi vill ha tvättlinor i taket men har ingen möjlighet att fästa tvättlinorna i väggarna utan måste fästa dem i taket. När linorna spänns och det sedan hängs handdukar/lakan på blir det en ganska hög belastning på linorna och infästningarna. Vilken typ av infästning föreslår ni för att det skall bli så stabilt som möjligt? Taket är råspont med sågspån ovanpå.
 
Man kan ta en torkställning modell billig och montera bort benen så att man bara får själva torkbordet kvar. Detta kan man sedan hänga upp på lämplig höjd under taket med vanliga krokar utan att det blir någon våldsam belastning. Vill man ha mer torkutrymme använder man mer än en torkställning.
 
Jag hade försökt hitta reglarna som råsponten är spikad i för att få en stark infästning. D.v.s. att fästa genom råsponten och sedan in i regeln. Det borde duga fint.
 
Detta är inte svar på frågan men ett förslag på en alternativ lösning för att torka tvätt som vi använder oss av och som fungerar bra för oss.

Vi har satt upp en rundstav och hänger tvätten på galjar. byxor hängade i linningen med klädnypor och så vidare kanske värt att fungera på för uppsättning av en rundstav i taket borde vara enkel och man får inte något moment på infästningarna.

Bara en ide....
 
Tack för alla svar. Det som är problemet med tvättställning resp rundstav är att vi vill kunna hänga upp lakan och handdukar på tork och dessa tar mycket plats. Detta är anledningen till att vi vill ha linor.
 
  • Gilla
Tara
  • Laddar…
Inga andra förslag?
 
En ide är att använda konsoler. de borde ju klara momentet!
 
Varför kan ni inte fästa i väggen?
 
Det går inte fästa i väggen för på ena väggen där går fjärrvärmerör i den höjd där linorna skulle behöva sitta och på den andra väggen är det en dörr som går i princip hela vägen upp till taket.
 
aj då :S
 
arne skrev:
En ide är att använda konsoler. de borde ju klara momentet!
Hur tänker du att man konstruerar det hela? En konsol i varje ände av varje lina?
 
  • Gilla
ByggareNic
  • Laddar…
Antingen två konsoler för varje lina eller så sätter du fast en bräda i ett par konsoler (för varje ände) som du sedan kan fästa flera linor i. Beror lite på hur många linor du vill ha.
 
Vi köpte aluminium L-profil, 45x45mm, på byggvaruhuset och limmade samt skruvade ihop till en ram, 2,7x1,5m.
Spände lina för torkställning i den.
Eftersom jag är lång och hustrun kort, så köpte vi sedan en anordning för att hissa upp packlines i taket och fäste ramen i den.
Går enkelt att hissa ner till axelhöjd för att hänga upp tvätten och sedan upp till taket, där den är mindre i vägen, speciellt om det inte hänger någon tvätt på den.

/ Fredrik
 
En bild på er uppfinning vore trevligt!
 
cederbusch skrev:
En bild på er uppfinning vore trevligt!
Har försökt ta en bild, men trång tvättstuga, i kombination med låg takhöjd gör tyvärr att det är omöjligt att första vad den föreställer :(

Men, tänk dig en sådan här maskin http://www.ssbilbehor.se/thule-boxlift-p-994-c-232.aspx där ramen från en sådan här torkställning http://www.ericsindustrier.se/funct/produkt/pics/b-fil1-6380-alma_huvud.jpg hänger, i stället för takboxen. Sedan ville vi ha en större ram, stor nog att hänga lakan till en dubbelsäng på, så jag byggde en ram själv av L-profil i aluminium, som jag spände tråd i.

/ Fredrik
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.