Är det mycker dyrare att köpa/beställa spotar av husföretaget när man beställer huset än att beställa direkt från elektrikern på plats vid byggnationen? Eller ställer det till problem på något vis?

Jag har hört något om ett pris på ca 1 000 kr/spot från husföretaget.

Om man vill har spotar i fönster, är det problem att fixa det när ytterväggen är på plats, dvs inget är förberett på fabrik?

/Spotless
 
Vi beställde spottar av trikaren under byggtiden. Kostnad 850:-/st för 220 volts i tak och 580:-/st för 12 volts i fönster. Priset inkluderar material + arbete + moms men inte lågvolt-trafos och dimmers. (många dimmers blev det) ;)
Vår trikare tyckte inte det var något större problem att fixa fönster spottar i färdiga ytterväggar.

Komplement:
Vi har 12 volts-transformatorerna på vinden.
 
Vi beställde oxå av elektrikern under byggtiden, 500 kronor/styck inklusive arbete. Bra pris tyckte vi, och det märks i vårt hus, vi har 21 stycken ;D
 
Problemet med spottar i klimatskal är väl annars konvektion/diffspärrs relaterat.... Jag menar en spot i tak med tillhörande burk kan ställa till med bekymmer om man nu inte planerat det ordentligt innan. Ett lite hål på typ 2 kvadrat cm läcker ca 3 l vatten/månad....å värst är det i tak, väggar är inte lika illa
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.