Hej!

Har idag ett garage (ca 5 år gammalt med sadeltak) som vi tänkte förlänga med ett förråd ca 10-15 m2. Tanken är att förrådet skall byggas med samma fasadpanel, riktig ytterdörr, samt tegelbeklätt tak, alltså av samma beskaffenhet som det befintliga garaget. Det ska alltså inte se ut som något ruckel man bara har byggt till med ett plasttak. Har några frågor:

1) Behövs grannintyg även för tillbyggnad av garage som inte närmar sig deras tomt? En av våra grannar byggde ett vedsjul efter sitt garage, och de frågade inte oss...


2) Går det att bygga snyggt utan att även göra om det befintliga garagets konstruktion. Jag tänker på om man kan bygga förrådet med pulpettak eller lägre sadeltak för att slippa greja något med det befintliga garagets tak

3) Garaget har gjuten platta, för att spara pengar har jag tänkt att bygga grunden med lecablock. Bra eller dålig idé? Förrådet ska inte isoleras, utan användas för att förvara gräsklippare, redskap, cyklar etc. Färger och sånt som inte tål minusgrader har vi i garaget på en hylla.


Vänligen
S
 
1) Det är olika regler om det är inom eller utanför detaljplan och om det bryter mot bestämmelserna i detaljplan eller inte. Oavsett är det kommunen som skriver till grannarna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.