Problem med röjsågen! Startsnöret greppar inte utan kan dras ut utan motstånd till snöret tar slut. Efter demontering så ser man att det är någon slags plasthake som är demolerad och inte greppar när man drar i startsnöret.

Någon som kan hjälpa att identifiera vad delen heter som är trasig. Delen är den vita plasthaken direkt till höger om mässingsmuttern i mitten (se bild).

Har ingen aning om modell på röjsåg eller motor, verkar vara helt NoName...
 
  • IMG_9149.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Sök på några kända märken av röjsågar, motorsågar och/eller gräsklippare och kolla efter reserdelslistor, sprängskisser, illustrated parts lists, så hittar du kanske motsvarande detalj och därmed dess namn. Jula kanske kan ha reservdel ;)
 
Det brukar ofta vara en fjäder som är spänd och som har en plasthållare i mitten med två hakar som fäster den där fyrkantiga saken som gör att du kan dra runt den... (föreningen för dåliga beskrivningar)
 
effo skrev:
[länk]
På engelska verkar det iaf heta Starter Pawl, eller har sett Claw på nån sida också.
Nån som vet den svenska benämningen?
Starthake är väl det som används mest.

Jag ser ingen bild för övrigt :/
 
Tack, verkar vara en ganska vanlig reservdel. Är den svår att byta för en normalhändig garagemekare?
 
Njäe, oftast relativt enkelt. Lossa startapparat, gänga av kopp (oftast vänstergänga) där haken sitter och sen pilla dit. Ser ingen bild som sagt, så hur det är på din är svårt att säga :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.