Hej!

Vi funderar på att bygga nytt och denna gång vill vi välja hus före tomt. De senaste veckorna har vi letat och letat, men vi har inte hittat det vi söker. :S
Visst, vi kan kanske rita upp själva, men vi vill gärna ha något att utgå från.

Därför..
Är det någon som råkar veta om hustyp/tillverkare som uppfyller följande:
  • 1-plans hus
  • 3 sovrum för barnen
  • 1 sovrum för föräldrarna
  • 1 kontor
  • Skild del ("halva huset") för barnen med eget allrum
  • Kök som inte är öppet, utan avskilt i mer (traditonell herrgårdsstil)
  • Bastu
  • Groventré där MTB-åkare kan byta om och duscha utan att gå genom hela huset
  • Rymlig tvättstuga där man även kan ha torkställingar på golvet utan att behöva hänga tvätten i andra rum
  • Välkomnade hall där man inte kommer in ett kök utan hellre allrum/vardagsrum
  • Gästtoalett i hall
Det 'som vi går bet på att hitta är lösningen med köket. Känns som alla kök är öppna och i direktanslutning till andra(vardags-) rum.

Det fanns ett hus i utställningen "Hus-expo Sköndal" för många år sedan. Vi kommer ihåg att vi gillade det och det är något i den stilen vi strävar efter. Men inte kommer vi ihåg vilken hustillverkare det var.

Någon som har kreativa idéer eller förslag?
:)
 
Att välja hus innan tomt är kanske inte optimalt.....
Ta kontakt med en arkitekt när ni har tomten och förklara vad ni vill ha, ev med några skisser/ritningar...
 
Vill ni rita själv och bara vill ha förslag på planlösningar kan ni titta på http://www.finndomohem.se/Hustyper/Kattvik-148/ , där saknas bara dusch i groventren,

Finndomo hade ett hus som hette Triad för några år sedan, jag hittar det inte på deras hemsida ,
Det var uformat med sovrum, badrum, litet allrum, sovrum i vänstra delen
Sovrum, entre, gästtoa,stort allrum ,och kök i mittdelen
Groventre, matplats,sovrum, badrum, klädskrubb i vänstra delen

Fantastisk lösning om man vill ha distans till ungarnas liv och stoj :)
 
kolla runt bland tillverkarna över vilka som är beredda till egna skisser.
sätt er då med t,e,x deras arkitekt och skissa ihop just 'erat'hus.
dom flesta större gör så här. sedan är dock viktigast att ni bestämmer vilken form av entrepenad ni vill ha.
 
Hej,
Rolig uppgift att hitta ngt som stämmer med era önskemål! Jag har kikat litet, ännu inte hittat ngt som stämmer helt. Men det hus ni söker blir nog ganska stort, om ni ska ha 4 sovrum+kontor, stor tvättstuga (10 kvm om plats för tvättställningar), groventré med dusch o.s.v. Vill ni ha vinkelhus, H-format, eller rektangulärt? En prisfråga förstås. Ett H-format/u-format enplans hus med entré i mittenpartiet med direkt utsikt i trädgården är fint. Hus med vinklar lämpar sig bättre för avskiljd barn/föräldradel. Några hus att utgå ifrån kanske är detta, men man kan ju alltid lägga till, förlänga, ändra väggar o fönster. Ett öppet kök kan stängas till o.s.v.:
Sävsjö Trähus Hovgården 173 kvm: förläng huset i ena änden så ni får ytterligare ett sovrum. Stäng till köket, placera matplats i köket vid fönstret, ändra köksbänkars placering. Jag skulle även bygga in verandan så man får en stor farstu.
 
Huset hette visst Sävsjö Trähus Hofgården, inte Hovgården.
 
Evi skrev:
Rolig uppgift att hitta ngt som stämmer med era önskemål! .
Tack, den hade vi inte sett. :D

Vi har tittat på delar i planlösningarna från Larsgården, LB-hus (fjällvråken) och flera finska hus (för bastuns skull..). L-format eller U-form tror vi på och vårt behov ligger kanske på 150 - 200 kvm.

Sätta sig med en arkitekt? I slutänden blir det kanske så, men vi vill ha inspiration och det vore konstigt om inte våra tankar finns realiserade av någon.

Varför inte välja tomt först? Vi har möjlighet till att köpa tomter i alla möjliga storlekar och former, men det troligaste alternativet är ett tomtområde med c:a 400 kvm byggrätt. Vi vill inte heller göra som förra gången, dvs hamna i en situation där man nöjer sig med huslösningen pga att tomten ser ut si eller så.
 
Bra att ni kan välja tomt efter hus! Det skulle jag också ha velat. Då kan man både väga in väderstreck, hustyp, insyn, uteplatser, ja allt. Ni verkar rätt på det klara med vad ni vill ha. Flera husleverantörer har ju sina arkitekter/husdesigners som man kan sätta sig med och modifiera existerande modell, s.k. kundanpassade hus. I stället för att anlita helt oberoende arkitektkontor. Trivselhus , Myresjöhus, t.ex kör ju så.
Lycka till!
 
En sak till: Ibland kan det vara bra att veta litet vad grannarna skall bygga, hur de planerar placera sina hus. Man kan fundera ut allt jättebra, men så bygger en granne sedan så att det där med sol och insyn inte blir som man planerat. Så...om man skall optimera det hela, inte alltid bäst vara den som bygger först.
 
F
Mäster skrev:
Vill ni rita själv och bara vill ha förslag på planlösningar kan ni titta på [länk] , där saknas bara dusch i groventren,

:)
Och kontor och bastu.....
 
istället för att låta andra välja erat hus,kontakta dom husföretag som ritar om husen.
dom hjälper till med den planlösning som passar som handsken.
välj även totalentrepenad så är det lite tryggare d,s
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.