Har under en tid funderat på att bygga en utomhuspool när vi nu snart skall börja bygga hus. Någon som kan vara behjälplig med lite tips och hur man kan hålla kostnaderna nere i dessa blivande lågkonjunkturstider? Vad skall man realistiskt räkna att en pool storleksordning 4x8 m eller liknande, kostar?
 
Lågkonjuktur är ju bra eftersom man kan förhandla priser mer.
 
Om du orkar hålla koll på detaljer och "proja" dem så kan du spara pengar.

Samordna schakt och grundläggningsarbeten. Du kanske kan gjuta en styrenblocks pool vid samma tillfälle som när plattan gjuts.

Förlägg kulvert för poolvärme samtidigt som annat görs.

Plintar till trallgolv->pooldäck....
 
Visst man man spara några kronor om man gör allt samtidigt men ofta är det ju så att när man bygger så är det fokus på huset o trädgården och att få det klart första året kanske.

Det viktigaste är nog att planera var poolen skall vara och tänka till på saker som uppvärmning, poolmaskinrumsplacering, el och vattendragningar. Det gäller även att tänka till om hur grävare och lastbil/dumper skall kunna ta sig in på tomten.

När du har denna grov planering klar för dig så kan du först fundera på när du vill bygga och sedan börjar ni titta i poolkataloger.

TotalPris.... Mellan 50.000 och 400.000. Dom flesta brukar hamna runt 200k
En bra tumregel är att totalpriset brukar bli ung dubbelt så dyrt som poolstomspaketet.
 
Anlita ingen som specialiserat sig på pooler vad gäller grävning, gjutning och murning iaf. Det blir minst dubbelt så dyrt, trots att ett hål alltid är ett hål, oavsett vad du ska ha det till.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.