Vi håller på att bygga nytt och har nu kommit till centraldammsugaren... Vad har ni för erfarenheter? Vilka märken är bra resp mindre bra? Fördelarna är ju många men vilka ev nackdelar finns det?

Tacksam för alla synpunkter! :)
 
Ett av dom bästa köpen vi har gjort till villan (3 år sen snart). Vi har ett suguttag på entreplan och ett i källaren. En sugslang på varje plan. Vi har två innekatter och det är så skönt att inte virvla upp allt katthår och damm med en vanlig dammsugares utblås innan man ens hinner suga upp det.
Vi köpte en univac med någon villaägarnarabatt. Har gått sönder en gång, men det var inga problem att få en reservdel på garantin.

Nackdelen är att vi har 10-metersslangen liggande framme alltför ofta. Nu ska vi dock fixa en bättre förvaring i kökssoffan så då är det enkelt att stuva ner den där.
En till nackdel är att man har övertro till den och börjar använda den som bygg/grovdammsugare, funkar skitbra tills påsen går sönder av någon vass träbit eller liknande. Med en avskiljare lär den vara utmärkt även på detta.
 
Tack och bock! :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.