Jag och 7-årige sonen har under våren och sommaren planterat trädfröer och nötter. Det blev naturligtvis blandade resultat med det var mest för att han har ett brinnande intresse för naturvetenskap. Praktisk pedagogik. :)

Hur som helst blev det ju ett antal fröer och nötter som grodde. Dessa har nu blivit fina plantor att sätta ut i naturen eller på tomten. Valnöt, gullregn, kastanj, syren och ek. Samtliga från omgivningarna.
De kommer ju inte att trivas om man tar in dem, så frågan är hur man övervintrar dem innan de blivit tillräckligt stora att plantera ut permanent nästa år? Jordslå dem i sin plastkruka och täcka över med något? Bara lämna dem som de är?
Några tips?
 
Redigerat:
Jordslå dom. Det har vi gjort med våra lönnplantor och det fungerar bra. En reservation är att vi satt dom i djup sand. Det är inte nyttigt om jordklumpen är djupfryst när solen börjar skina på våren, så täckning med tex hopräffsade löv är bra.
 
Tackar för tipset! Jag var inne på samma metod.
 
Om du har ett utrymme där det är runt +5 kan du sätta krukorna där. Som exempelvis ett garage, källare eller liknande. Annars skall det funka att jordslå, men du får hålla lite koll så de invintrar normalt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.