Vi står inför valet att bygga ut vår befintliga villa eller att bygga nytt. Har fått en offert från Fiskarhedenvillan inklusive tomt på cirka 3,7 miljoner. Detta känns såklart som mycket pengar, och vi funderar på hur vi skall göra. Antingen bygga ut vårt gamla hus, värderat till 2,2 miljoner. Huset är redan utbyggt en gång, och vi gillar läget men inte planlösningen. Vår familj har växt och vi får ej plats. :) En utbyggnad kommer nog landa på cirka 500,000.

Jag funderar helt enkelt på om det är värt att satsa ännu mer på villan vi nu bor i, eller att bygga nytt? Tror ni att man kan få ned Fiskarhedens pros genom att anlita egna entreprenörer? Vi har många kontakter i branschen, dock ej tid att göra så mycket själva. Fördel med ett nybygga är givetvis att man får precis som man vill ha det. Nackdelen är priset. :p Fördelen med en utbyggnad är att vi får lägre boendekostnad, dock ej samma "trivsel" samt förmodligen mkt renoveringsbehov i framtiden..

Hoppas nån förstår min fråga! Vi har hittat en sån underbar tomt, så allt blev lite bråttom helt plötsligt... :-o
 
Bygg nytt om du kan för påbyggda hus blir osäljbara utan bra arkitekt
 
Hur glada är ni för läget på ert nuvarande hus?
Även om ni tar i vid utbyggnaden så landar det kanske på ett slutvärde på 3 milj.
Nybygge på 3,7 också får ni förmodligen lägga till en trädgårdsanläggning på några hundra tusen + tid för växtligheten att etablera sig.
Dessutom vet ni inget om era nya grannar.
 
Ta hjälp av en arkitekt som ritar så att erat bef hus blir som ni vill ha, att sälja ett hus som kanske inte har den bästa planlösningen är kanske så lätt just nu. Att bygga nytt är inte bara enkelt och lätt om familjen har växt :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.