Som titeln antyder är jag intresserad av utomhusarmatur med inbyggt skymningsrelä.
Det verkar dock vara mycket svårt att hitta. De flesta armaturer jag hittat har bara skymningsfunktionen kopplad till en rörelsesensor (för att den inte skall tändas dagtid).

Men jag är bara ute efter en armatur som tänder när det blir mörkt och släcker när det blir ljust. Den skall alltså vara tänd hela tiden, oavsett om någon rör sig nära lampan eller ej.

Det jag hittat hittills är följande:
http://www.iqsensortech.com/?get=content&action=view&id=127-33

Ovanstående verkar vara ett bra koncept. Men modellutbudet är ganska fattigt och jag har väl inte riktigt fastnat för någon av modellerna (utseendemässigt).

Steinel har ju också ett par intressanta alternativ, men de är ganska dyra (ca. 1500:-/st).

Är det någon som har tips på andra utomhusarmaturer med inbyggt skymningsrelä? Gärna under 1000-lappen per st.
 
Det finns ju lampor (vi har en Osram lågenergi) med inbyggt skymningsrelä. Då ökar ju utbudet av armaturer enormt om det är en tänkbar lösning för dig.
 
Jo, jag vet att det finns sådana ljuskällor. Men jag har väl i ärlighetens namn inga bra erfarenheter av dem. Dels verkar många modeller ha en kort livslängd, sedan är de ganska beroende av armaturens utformning. Råkar en del av armaturen täcka sensordelen på ljuskällan fungerar det inte som tänkt.

Eftersom jag även har snöat in på LED skulle jag vilja att ljuskällan var av denna typ! d^_^b

Jag tror dock inte att det finns LED-ljuskällor med inbyggt skymningsrelä (har inte sett någon iaf)?

Men visst. Du har helt rätt i att det skulle öka mina valmöjligheter! ;)
 
Jag alltså fortfarande intresserad av tips på utebelysningar med inbyggt skymningsrelä...
 
Jag har lågenergilampor med just skymningssensor. Jag tycker de funkar bra med bra ljus men skulle vilja att det fanns några snyggare än dessa som är rätt stora och med matt glas..
 
Om armaturerna sitter på samma eller ett fåtal slingor så finns det lösa skymningsrelä/ljusrelä att köpa som bryter hela slingan på en gång. De brukar finnas i vanliga lamp- eller el-butiker och kosta 3-500:- styck och har ibland integrerad timer. Exvis: http://www.elonline.se/ljusrela-skymningsrela/102-0 Annars kan du kombinera med timer om du exempelvis inte vill ha tänt hela natten.

Det finns också en liknande lösning som via en världsklocka slår av och på kopplat till solens upp och nedgång.

Jag skulle föredra en sådan här lösning då den är mer flexibel än att ha skymningsrelä på varje enskild armatur, du har större möjlighet att välja exakt vilken armatur du vill, du kan bygga ut och du kan byta senare utan att förlora skymningsreläfunktionen. Beroende på hur elen är dragen kan dock den ena eller andra lösningen bli omständigare eller dyrare för dig.
 
Borde förresten lägga till att jag tidigare hade lampor med inbyggt skymningsrelä. Det funkade hyfsat bra fast med en stor nackdel: relät sitter ju i anslutning till själva lampan vilket inte alltid passar. I mitt fall släcktes lampan jag hade placerat vid ytterdörren varje gång dörren öppnades. Väldigt olämpligt när gästerna skulle gå hem och det var mörkt. Man skulle möjligtvis kunna råka ut för samma problem om exempelvis strålkastare från bilar skulle lysa på relät.
 
Ok, tack för alla tips.

Jag har köpt mina armaturer från Steinel nu. Dessa har inbyggd rörelsevakt, skymningsrelä samt skymningsrelä med timer (lyser från skymning fram till midnatt), osv. :)

Det blev lite dyrare än vad jag hade tänkt från början, men så slutar det ju nästan jämt... :S
 
Även jag tackar för svaren. Pratade med en elektriker förra veckan om detta med världsur, kommer nog att bli nån sådan lösning! ;)
 
Mina senaste lampor med ljussensor tänds och släcks hela tiden 20sek tänd 20 sek släckt, har pågått i flera år nu är det själva lampan som är undermålig eller?
tror att lamporna som satt där föörut inte betedde sig så
väntar på att de ska gå sönder så jag kan byta ut dem
är det nån nackdel med att de håller på och släcker och tänder hela tiden det är mörkt ute?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.