Har börjat få panelen på plats. Hade tänkt göra klart isoleringen så balarna skulle försvinna, men det var lika bra att börja med panelen så man får bort den högen. Lite knep och knåp är det med panelen, jag har fått lossa rätt många brädor och göra om då delningen inte passat mot dörrar och fönster. För att inte tala om knutarna. Tror jag skall ha lyckats få till det så det kommer att stämma när foder och knutar åker på.

Fick också börja leka plåtslagare. Första överblecken är på plats och det gick rätt bra. Fick också fast stupröret som jag flyttat och det passade som det var tänkt.
 
Har du någon vettig tång (falstång?) för att vika plåtkanter med?
Måste komma förbi & kika lite, dessvärre är jag fortfarande ganska sjuk så arbetet får vänta för min del.
 
Hade tänkt köpa en falstång men det blev plastklubban och en träbit. Funkade rätt bra och det hamnar på insidan och i skugga så det syns inte. Enda knepiga var att våga drämma till plåten till ett enda knyckel som man skall ha slät.

Ungarnas dagisbaciller är inte att leka med! Krya på dig!!
 
Mikael_L
För att vika fönsterbleck och överbleck är en tång helt onödigt.
Något stabilt 90°-90°-hörn är perfekt att knacka blecket mot.
 
Shopping-guden i mig sa att en Falstång är bra att ha på hyllan. Så idag blev det en sådan också. Jula säljer även ut Rapid klammer i papp-asken med 2500st. Köpte ett paket 8:surprised:r för 39kr.
 
Provade att bocka ett hörn med falstången... Blev lite rakare än de föregående och gick typ 10ggr så snabbt. Får nog erkänna att det var väl investerade 200kr.

Har fortsatt spika panel. Fick göra om spikläkten på biten som skall fyllas mellan hus och förråd, den var för tjock! Fattar inte hur jag kunde missa med nästan 8mm när jag satte ut syllen. Nu löste jag det med att göra spikläkt av 12mm plyfa. Var lite rädd för att det skulle bli i vingligaste laget men det är bara 1,5m så det känns rätt stadigt iaf.
 
Då var panelen klar mellan förråd och hus! :)

Är nöjd med resultatet och de små detaljer som skiljer mitt från det Myresjöhus gjorde från början syns bara om man granskar på nära håll. Så det får duga.

LilleNo: Se till att bli frisk nu!!
 
Lite bilder brukar pigga upp!

Att brädorna ovan dörren är olika långa beror på att jag kom på att alla de små behöver inte gå ner till regeln då det kommer ett foder över och det räcker med att det har stöd på största delen av längden. De kortare bitarna är också vad som blir kvar när jag passat in panelen som satt på huset så det är spill som optimerats.
 
  • 301593_10150294581934695_580954694_7633615_5037781_n.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Imponerande! Var hittar du all tid? :wow:

Till helgen _ska_ jag vara frisk [punkt] :stränglärarsmiley:
 
Måste ge min fru kredd i detta fall. Efter jobbet fixar jag middag men sedan får jag tid med bygget, hon tar hand om barnen. Så ca 3h per kväll hinner jag spika.

Nu har man börjat få in ett bra system så det var inga problem att riva och få upp 5 plankor på 30 min. Då var det även mätning och kapning av dem.

Går allt bra så borde jag vara klar med den panel jag skall flytta i morgon kväll.
 
Idag har jag börjat med elen. Var tvungen att fixa det då det bara är sista isoleringen och skivorna kvar på insidan nu! :)

Hann med det mesta i el, bara styrningen av spottarna och manöver för porten som jag måste dra rör för. Till utebelysningen satte jag rörelsesensor med fotocell så nu skall den gå på automatiskt när det är lagom mörkt.

Det blev lite meck med att räkna ut vart uttaget för motorn i taket skulle hamna, det visar sig när skenan och motorn är uppe om det blev rätt.
 
Dagen blev montering av dörr och isolering av taket.

Hade aldrig monterat en dörr tidigare men det gick relativt bra. Enda jag missade var att borra rakt igenom karmen för karmskruven så det blev lite hack att spackla runt första skruvarna. Dörren är en Byggmax och den är väl OK till ett garage. För 2500kr kan man inte begära mer än en dörr. Ytan är inte som på 10 000kr dörrarna men det kommer att funka.

Det var inte tänkt att jag skulle lägga ut isoleringen idag men det gick av bara farten när jag ändå var upp med isoleringen på vinden. Det var enklare att lägga ut den än vad jag trott, det var nämligen så ordentligt spikad panel att man kan gå på taket. Kunde inte lägga ut allt då jag måste göra klart med kåporna till spottarna innan jag kan lägga ut det sista.

Nästa steg blir att fortsätta med läkten i taket och förbereda för porten.

Fick reklam från en kakelgross i Täby och de har garage klinker för 99kr/m2 just nu för 30x30, tror det blir sådant.
 
  • 316910_10150299481954695_580954694_7677213_3076294_n.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • 254670_10150299338754695_580954694_7675355_655363_n.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Ser jättefint ut, jag får komma ner & kika i veckan.d^_^b
(Petade litegrann på mitt idag. Jag är fortfarande inte kvitt förkylningen, det här måste vara något slags personbästa/värsta q(;^;)p)
 
Det finns nog lite att göra på finishen, men det funkar. Det är klart i nivå med vad Myresjöhus klåpare slagit ihop!

Du är så välkommen!!
 
Då var fönstren på plats. :) Hade man haft lite mer rutin på detta med att bygga hus hade man måttat bättre. Nu var modulmåttet 11 och då jag reglat cc 60 blev det på gränsen till mycket med luft på sidorna om fönstren, men det kommer att räcka precis med foder och inklädnad då det blir nog bra ändå.

Det är mycket att tänka på och det är så många standarder som är ologiska då de inte följer samma mät-system.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.