Vi är igång och planerar en stor renovering av vårt nyköpta hus som vi planerar flytta in i i januari 2012. Mycket ska göras under hösten och badrumet är en av de punkter som måste bil klart innan inflytt.

Badrummet skall förläggas på yta som tidigare varit delvis kallgarderob längs ett snedtak, med en takkupa. Badrummet blir ungefär 2 x 2 m. Ena väggen är således yttervägg med ett fönster på 130cm x 60 cm. Vi vill hålla budgeten nere så mycket som möjligt utan att göra dåliga val. Tips på vart man köper billiga och BRA produkter, t.ex. toalettstol och blandare m.m.
All erfarenhet tas tacksamt emot!!

Vi tänker hittills såhär:
Badrumsmöbler från IKEA, godmorgon serie m. tvättställskommod, spegelskåp och högskåp 6700:-
Blandare handfat: 1500:-
Duschdörrar: 5000:- (badrumsoutlet, HAFA)
Duschblandare: 1500:-
Toalettstol: 3000:-
Kakel + klinker enligt bra priser från K-rauta 2500:-
Fog ?
Fuktspärrar: Görs av fackman. Rimlig kostnad?

Vad som återstår att budgetera är belysning, vi funderar på spottar i taket, men vet ej riktigt vad vi bör räkna på i materialkostnad.
Golvvärme ska också läggas in, comfortvärme. Vi har ej bestämt om det ska vara el eller vattenburet. Vattenburet system finnes, men funderar på om det är lönt att lägga in när det bara ska ge comfortvärme. Råd tack! Gärna åsikter om hur mycket vi bör budgetera för golvvärmen också.

Avlopp och Vatten budgeterar vi ej på badrummet, då det kommer dras nytt i hela huset.

Är det något vi räknat helt fel på, eller något vi glömt?
 
Våtrumsgips
Golvspån
Flytspackel
Fix
Armering
Tak? Målarfärg
Handdukstork
Hängare

Sen en post som ofta växer Diverse småsaker....
 
tack!
en hel del jag glömt ja,=)

Vi tänker främst på våtutrymmets nödvändigheter inredningsmässigt. Själva rummet byggs upp från grunden, men det räknar vi inte in i själva budgeten för badrummet utan i budgeten för att lösa husets planlösning i stort. I princip hela övervåningen blir helt omgjord.

Handdukstork ska vi inte ha..

skulle gärna ha lite erfarenheter kring golvvärme och belysning.. =)
 
Golvvärme är ett trevligt sätt att värma upp ett klinkersgolv, en elradiator under handdukarna gör ungefär samma nytta till ett lägre inköpspris och driftskostnad.

För spotlights, gärna kombinerat med dimmer gäller, hellre många 20W (GX5.3 kalljus) än få starkare, jag rekommenderar 1½ - 2 takspottar/kvadratmeter.

EDIT: Ett vägguttag för hårttork, plattång mm rekommenderas utrustat med timer.
 
Redigerat:
Är det platta eller krypgrund i huset? Vi har precis renoverat ett badrum i vårt his med krypgrund, 4.2m2 stort. Har landat på mellan 60-70 000:- inkl allt då är mattläggning och tätskikt/kakling samt lite VVS inräknat. Vi har inte gjort om det helt och hållet med nya avlopp, eldragning etc. utan nyttjat det mesta som det var. Materialen och möbler vi köpt är inte det dyraste och inte de billigaste utan ligger väl nånstans mitt mellan. Westerbergs samt Noro möbler och takdusch, Nordhem vattenburen handdukstork.

Vi började med att köpa klinker och planera för klinker på golvet men ändrade oss i sista stund då vi hittade en bra matta (Forbo safe step grip). Dessutom tyckte både mattläggaren (som också lägger kakel) samt VVS killen att det var vettigt att lägga matta då vi har träbjälklag. Klinker och golvvärme bäddade mer för problem än bara matta. Vet inte hur det är med den saken men i slutänden är vi grymt nöjda med utseendet på badrummet. Mattläggning samt tätskikt och kakling kostade knappt 20 000:-, tog 3,5dag.
 
badrummet ska ligga på övervåningen, då spelar inte grunden nån roll väl?
i nuläget finns varken vatten eller avlopp, men det kommer bil omfattande stambyta och omdragnbingar i hela huset så det arbetet har en egen budget.

Husets övervåning ska helt göras om, rummen blir annorlunda och badrummet blir helt nytt på ny plats. Innan har det endast funnits en minimal toalettstol och handfat i ett snedutrymme.. det ska rivas bort och badrummet blir istället på andra sidan av huset...

vi vill ha klinker och kakel samt golvvärme!

Jättebra tips på eluttag och spottar.. ska försöka läsa på mer så jag vet vad jag talar om.. =)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.