Hej,

3 frågor om att få det större:

1. Finns det någon som har en ide om vad det kostar att bygga ut ett hus på markplan med ca 40 kvm vanligt sovrum rum (inget VVS, bad eller så, lite el). Huset har platta på mark, ett lutande tak med betongplattor på skall på utbyggnaden. Vi kan göra allt innomhusarbete själva (ej inkl i kostnadsuppskattning alltså). Totalt då: 3 fönster och väggar på nygjuten platta, och snedtak mot befintlig hus.

2. Är det alltid billigare att bygga gillestuga på 15kvm separat på tomten, vad kostar det? ..vinterbonat.

3. En sista fundering, vad kan det kosta att flytta ytterdörr, dvs byta ett dörrparti och ett fönsterparti (som är lika stora så man kan återanvända material förhoppningsvis)?


:)
 
Redigerat:
Ny- eller utbyggnad kostar ungefär lika mycket - nånstans runt 15000-20000 kr/m². Friggan kostar lika mycket om du bygger den med motsvarande standard.
 
Någon som vet hur mycke det kan kosta att "swithcha" fönsterparti och ytterdörr, dvs litet ingrepp i fasaden? Är det kompickerat? Dyrt?

Stl på 2 fönster där vi vill ha dörren är exakt lika stort som partiet dörr plus två småfönster......så man borde kunna återanvända att, lite extra fasadpanel kanske pus reglar? Jag antar att det är lättsre att öpnna upp för en dörr än att slå igen under fönster där dörren satt, eller?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.