Hade tänkt sätta en badrumsfläkt i badrummet då det blir väldigt fuktigt. Gamla ägarna har konstigt nog inte installerat en sådan när dom renoverade om allting häromåret.
Problemet är att vi inte har speciellt mycket plats där ventilationskanalen är på väggen + att blir tvungen att ha en bit utanpåliggande kabel för matning till fläkten då det inte är framdraget nåt i väggen för fläkt.

Det enda som får plats är en rektangulär fläkt med kabelgenomföring på undersidan, kikade på Fresh Integra som verkar fungera för detta ändamål men jag vill ändå kolla om det finns andra fläktar som påminner om Fresh´s?

Hygrostatstyrning är ett krav.

Tacksam för tips.
 
Fresh Intellivent är lite snyggare men framför allt mycket tystare. Och lite dyrare, men det kan det vara värt. Kabelgenomföring på undersidan tror jag inte är något problem, borde bara vara att jacka ur i plasten.
 
Fresh intellivent är en grym "Pax-fläkt"! Den är väldigt bra för att fläkten snurrar inuti "Pax-fläkten" och inte utanför som på Pax så då kan man sätta den lite hur man vill. Måste inte vara exakt över vent-röret.
Dessutom är den snygg, enkel att ändra inställningar på och fruktansvärt tyst! Man kan koppla den så att den jämt har ett lågt grundflöde (behövs inget kallrasspjäll om man går igenom en yttervägg) och vid fukt eller närvaro ökar till fullt flöde under inställd tid. Vid grundflödet så hörs den knappt, man får titta på den för att se om den ens är på.

Kabelgenomföring finns på bägge långsidorna.

//Patrik
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.