Har två hus på tomten med ca 20 meter emellan, skulle vilja att brandvarnare i resp hus som varnar för varandra, så vi hör vilket hus vi än befinner oss i. Finns det något vettigt till vettigt pris?
 
kolla så man kan se vilken brandvarnare det är som blivit utsatt för rök, så man vet vilket hus / rum det brinner i !
 
daugaard skrev:
kolla så man kan se vilken brandvarnare det är som blivit utsatt för rök, så man vet vilket hus / rum det brinner i !
Hur tänkte du nu?

Det oranga som det kommer svarta gaser ifrån, det är det som kallas branden och det som man ska akta sig för. ;)

Mer seriöst, tror jag inte du kan få den funktionaliteten med mindre än att man installerar ett brandlarm med en centralapparat som talar om vilken detektor som larmar. Men då är vi på en gång i en helt annan prisklass och oftast (men inte alltid) talar vi om kabeldragning mellan detektorer och c-app.
 
vet inte om det finns på brandvarnare för villor men många brandlarm har ju en diod som lyser på den deckaren som löst ut.
 
Jo det är standard, men då står du ju redan under detektorn och tittar. Det man (i alla fall jag) skulle vilja ha i det här fallet är kunskap om i vilket hus som det larmar. Men det är nog svårt att uppnå utan att installera ett heltäckande larm via central som sagt.
 
Det är murat i leca i ena huset,, har haft lite problem med trådlöst internet mellan husen men har löst det med en förstärkare. Nexa låter intressant,,får ta kontakt där o kolla, ska helst vara till en vettig slant annars kan man lika gärna skaffa komplett inbrottslarm med brandvarning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.