Skall isolera kantbalken runt huset (Under och utifrån, har krypgrund) Och jag undrar om någon vet om det finns någon färg som man kan måla direkt på cellplasten? Eller är det bara att putsa skiten och sen måla? Hade ju varit smidigt att kunna måla direkt på, åtminstånde så att det håller tills nästa sommar då man kanske har lite mer ork och lust att ta fram putssleven;)

Jag hade tänkt köpa byggmax S80.

Erfarenheter?

Mvh
 
Vattenbaserad polyuretanfärg om det skall hålla i längden (flera år), annars så kör en vanlig vattenbaserad akrylat- eller latexfärg för utomhusbruk.
Använd inga lösningsmedelbaserade färger då dessa kan lösa upp cellplasten.
 
Vattenbaserad polyuretanfärg? Var finns sådan? I vanlig färghandel eller är den mera specifik för båtar? Kan du ge något exempel på sådan?

Mvh
 
Hagmans Golvfärg 1K och Beckers Golvfärg Plus är två exempel. Kolla efter vattenbaserade golvfärger. Alla tvåkomponents färger (både polyuretan och epoxi) bör också fungera men det är lite mer jobb att måla med dem men hållbarheten blir betydligt längre då de oftast är anpassade för utomhusbruk.
 
Ja den kan fungera om den har tillräckligt med UV-blockerare inblandat för utomhusbruk, något du bör kontakta biltema och fråga om. Blekning är inte det främsta problemet utan att epoxin i sig bryts ner av UV-stålarna vilket gör att färgen slits snabbt. Detta problemet slipper du med polyuretanfärger.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.