Någon som vet var man som privatperson kan köpa takfotsnät i metall? Har letat runt här i forumet och på nätet men hittar inget för privpersoner. Har frågat på järnaffären här i Nyköping och i Oxelösund.
Förstår inte att det ska vara så svårt att få tag på det. Har problem med flugor och möss, så därför vill jag ha ett insektsnät av metall. Just nu sitter det sånt i glasfiber (som säljs överallt) med väldigt många stora hål och gör ingen större nytta. Det bästa vore någon webshop, men annars så har jag ju inte så långt till Stockholm eller Norrköping. Bara man vet var man ska leta. Alla tips välkomnas!
 
Ja detta är jag också intresserad av att köpa :)
 
Vi köpte ett finmaskigt metallnät på beijer som var 600mm tror jag, vi delade det och satte upp det som insekt, fågel, mus nät. Maskorna var 5 mm. Såldes i 10 metersrullar eller på "lösvikt"
 
Har sett finmaskiga no-name nät hos K-Rauta Mölndal i deras trädgårdsavdelning. Hur de ser ut efter 10 år i takfoten vågar jag inte säga något om.

Går det att skilja på områdena? Möss lär inte komma in via takfoten? Där borde plastnät fungera. Metallnät kanske räcker där mössen kan komma in. Rör det sig om stående panel finns det ju särskilda band med metalltungor som lär hindra mössen.
 
  • Gilla
soulstrings och 1 till
  • Laddar…
svartöra skrev:
Möss lär inte komma in via takfoten?
Hur kommer de annars in på vinden? De är väldigt bra klättrare, när jag var liten så såg vi ett flertal gånger hur mössen klättrade upp via en tegelfasad och smet in på mina föräldrars takvind via spalten mellan takfotspanelen och teglet.
 
  • Gilla
C.O.A.N
  • Laddar…
Under panelen eller i själva väggen tror jag mer på. Beror ju på väggens konstruktion såklart. Sedan kan ju enstaka möss klättra in varsomhelst men jag tvivlar lite på att en vertikal vägg är förstahandsvalet för dem...

Poängen är ju att det kanske är andra hål som du ska hitta och täta. Jag hade möss i kallvinden och i väggarna men var uppe förra sommaren och tätade alla små glipor mellan spånskivorna. Det syntes att mössen hade gnagt gliporna större på sina håll. I vinter var det inga möss. Får se om de kommer tillbaka..
 
Jag köpte aluminium-nät, 35 cms bredd, på Woodys. 64 kr metern.
 
A
Samma här, Woody köpte jag på, 60 cm bredd har jag för mig.
 
Jag vet inte om det är fåglar eller möss som har gjort hål i mitt nuvarande glasfibernät, men hål är det och väldigt många flugor och säkert andra varelser kommer in i huset. Jag tror också att jag har andra infarter i huset för mössen och letar febrilt efter dessa för att sätta stopp för dessa. Men någon har i alla fall gjort hål i nätet och det känns lite onödigt att sätta upp ett nytt i glasfiber då det med största sannolikhet blir nya hål och flugor som tar sig in.
Förstår inte att det inte är fler som har detta bekymmer och att det borde vara väldigt lätt att hitta takfotsnät i metall. Woodys här i stan har ett nät på 60 cm som kanske skulle gå att klippa i smalare remsor, men det är inte optimalt så trådarna ej är svetsade eller lödda. Är rädd för att det lätt blir öppningar i nätet.
 
  • Gilla
hope.hakan
  • Laddar…
Nu har jag hittat var mössen kommer in. Det visade sig att bakom de ventilgaller som sitter runt grunden är det också glasfibernät!?? Hur sjukt som helst att det inte är metallnät där bakom. Jaja, får se om jag hittar några ventilgaller med metallnät att köpa, alternativt att hitta metallnät och bygga om dem jag har. Suck suck
 
wanegardh skrev:
[länk]

Vet ej om det är metall.
Köpte denna för en vecka sedan. Det är glasfiber.

//Peter
 
Vi beställde "plåtremsor" med massa små hål i från plåtslagaren som utförde annat jobb hos oss. Varje "bit" var bredden mellan takstolarna + lite marginal och några cm höga. Vi justerade sedan bredden med plåtsax och skruvade sedan fast. Gick snabbt och enkelt att montera och kommer hålla "for ever". Kan rekomenderas!
 
  • Gilla
Lakritsianen
  • Laddar…
undine
Crebel skrev:
Jag köpte aluminium-nät, 35 cms bredd, på Woodys. 64 kr metern.
Fast aluminium kan ju möss bita av.. Jag kollade med Anticimex som sa att aluminium inte är att rekommendera för just att möss och råttor kan bita av det. Hur har ditt fungerat?
 
Tja, det är sorgligt i så fall, för nu sitter det alu-nät prydligt monterade både i takfoten och i varje ände av luftspalten bakom fasaden. Inga mushål än, men å andra sidan så är vi inte inflyttade i den delen av huset än. (Bygger själv så det går i sakta mak)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.