Har en obebyggd skogsfastighet och skulle så gärna vilja bygga en liten övernattningsbod på den. Är det någon som vet vad som gäller avseende bygglov eller bygganmälan? Vi tänkte enklast möjliga bod, på ca 10-15 kvadratmeter. Tänkte dock sätta in en liten kamin...
 
Det kan nog finnas hela skalan från helt fritt att bygga utan några myndigheter inblandade, till totalt byggförbud, och att du tom. måste ha bygglov för att knäcka en kvist. Allt beror på vad området har för status planmässigt.

I vissa fall kan man bygga förrådsbyggnader och liknande som behövs för skötsel av marken, formellt skall man då egentligen ha en rörelse (lantbruk el. liknande). Detta helt utan krav på tillstånd.

Men det beror också på hur området är planerat i översiktsplaner, områdesplaner och i värsta fall detaljplan. Även stranskyddsbestämmelser kan ställa till det, de kan gälla även om det bara är en bäck i närheten.

Kolla med kommunen, lägg upp det som att du behöver en "skogshuggarkoja".
 
Ok. Det blir till att höra m kommunen låter det som. Det rinner en liten bäck på fastigheten, men jag hoppas det är ok att bygga en liten bod som inte har avlopp. Det ligger utanför detaljplanelagt område i a f. Tack för svaret!
 
Fråga inte, bara bygg så du kan enkelt lyfta den på ett flak och köra bort den om någon gnäller. Ibland är det bättre att inte väcka den björn som sover...
 
Ja, eftersom den skulle vara flyttbar så är det ju också ett alternativ...:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.