Något äldre tråd men jag har precis pratat med några tillverkare och efter det så ändrade vi planerna från varmvattenanslutning till kallvattenanslutning då varken Miele eller Siemes rekommenderade varmvatten. Hela texten finns i kommentarerna här:

http://www.villahardeman.se/?p=379#comment-16
 
Har haft diskmaskinen kopplad till varmvatten (rörisen kopplade fel!) i sex år och det funkar bra. Brorsan var vid tillfället diskmaskins-konstruktör på E-lux och han konstaterade att det inte var några problem för diskresultat eller slitage. Däremot används kallvatten i kondensorn som en del i torkmekanismen - du kan alltså få något sämre torkresultat. Värmning av vatten är den i särklass största energiåtgången i en diskcykel.
 
Man slutar aldrig få motstridig information gällande det här, enligt vissa så är det att föredra och enligt andra så är det inte alls bra :) Det känns som om att det här kommer att stötas och blötas en hel del fram till dess att diskmaskinen installeras, de flesta nya modeller verkar ju stödja både varianterna iiaf.
 
Om den diskar bra, låt det vara, om du spolar i kökskranen, tar det lång tid innan Vv kommer? Diskmaskinen tar mycket små mängder vatten varje gång, så hinner knappast komma varmt vatten till maskinen, känn på inkommande ledning till maskinen när den tar in vatten..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.