Behöver byta ut stockar: Huset är från 1820 :) Det är förmodligen timmerstomme i golv. Hur får jag kontakt med en timmerman?

Jag vill att det ska göras precis så som det var gjort på 1820talet :)

Jag tänkte att jag skulle bo där året runt

Det är någon slags strimmig skalbaggetyp som har fått smak för trägolvet där :S Så jag behöver budgetera för att byta ut hela golvet. Då undrar jag: vem kan göra detta, ge mig ett pris på vad det skulle kosta, när det skulle kunna göras och hur lång tid skulle det ta?

Det är en byggnadsvårdsinsats, ett stockbyte. Om jag förstått saken rätt så är det dramatiskt huslyft :O För att kunna byta ut stockar i timmerstommen lyfter man upp huset med domkrafter tillräckligt mycket för att den dåliga stocken ska gå att lyfta ut. Sen passar man in en ny stock på den gamlas plats och släpper ner huset. eller?

I Gudmundssons "Stora byggnadsvårdsboken". Där skriver han att den här typen av insatser är för svåra för en amatör och bör överlämnas åt en utbildad timmerman.

Hur får jag kontakt med en timmerman?

Snälla hjälp mig lite på traven här.

Bodil Victoria

PS jag har läst att dessa djur försvinner om man byter ut stockarna och sedan håller huset varmt året runt. Vilket är min plan om jag har råd.. så jag behöver veta vad allt kostar först.
 
Tag kontakt med Björn Sjöberg i Motala. Han är utbildad timmerman och driver egen firma.
 
Tack snälla!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.