Tjing!

Kom på att jag har ett konto på webshot.com för att lägga upp bilder. Bifogar länk dit så bör ni kunna se dem i fullformat.

http://home-and-garden.webshots.com/album/580679034ezSBwi

/K

Ps. En av IC-kretsarna har angivits ovan med komplett märkning. Denna andra är full synbar på någon av de bilderna som länkningen går till.
 
Lite OT:
Ett tips när man ska ta kort på nära håll är att istället zooma ut och gå en bit ifrån. Då blir inte blixten så intensiv, skuggorna minskar, man får med mer detaljer och skärpa även i kanterna.
 
Men om jag både zoomar ut och går en bit ifrån så bör väl inte det vara bästa alternativet för att fånga fina detaljer.;)
 
Zooma in naturligtvis.... :blushing: så går det när handlingen är snabbare än tanken...

Skyller på jobbångest :rolleyes: men det är jag nog inte ensam om idag tror jag...
 
Jag försökte följa schemat en bit, men tappar bort mig i en kamerablixt efter D16. Skapade ett konto på webshots för att få ladda ned skiten, men "nånting går fel"... Har nån lyckats använda fullskärmsläget på websidan med möjlighet att flytta runt bilden? Jag ser bara ett stort gångjärn i knivskarp skärpa! Resten av bilden finns nån meter till höger om skärmen....

Det verkar hur som helst vara en mycket simpel "nätdel" av den form man brukar hitta i småelektronik som rörelsevakter. Och eftersom det finns spänningar längre in på kortet så är det inget fel så här tidigt. Det finns troligen flera spänningsregulatorer som behöver följas upp. Men det låter sig nog inte göras via ett foto tyvärr...
 
Tack vare lite större skärm kan jag se nästan hela bilden i webbläsaren trots att det inte går att zooma (skumt flashscript verkar det som). Antingen är det vinkeln på blixten eller så ser det ut som om transistorerna ? (Q10 ?) "ovanför" D16 kan ha blivit lite varma i ett ben och därav en kallödning. Testa annars och rengör kortet med T-sprit eller isopropylalkohol (finns på apoteket) och om du är kunnig så löd om "misstänkta" lödpunkter. Har haft ett par styrkort till bla tvättmaskin som sprungit till liv efter ovanstående operation.
 
Asko använder tydligen samma kort. Googla på asko "80 579 31", 8057931, DW953/4/5 etc.

http://www.fixya.com/support/t6578106-asko_model_1585_detergent_door
http://www.modulerepair.com.au/product.asp?productID=565
http://www.greatplainsapplianceparts.com/order/Parts%20Manuals/Asko/ASKO-Dishwasher/D1996%20(DW95FI)%20SSHALFMOON.pdf

Har du tur hittar du ett kretsschema - den sista pdf'en är ganska nära.

Kan också vara värt att gå igenom alla externa sensorer etc ifall det finns någon säkerhetssensor ändå som gör att maskinen står stilla.

EDIT: Här finns kortet att köpa (8801201): http://www.guybanks.com/asko/products.asp?category=3
 
Redigerat:
Hej!

Det blir nog så illa att vi är utan diskmaskin tills dess att köket renoveras i vinter, tiden räcker inte till just nu för mer felsök. Har inte hittat någon här som verkar kompetent för att lösa det, samtidigt så är det inte värt över 300 USD + frakt för ett nytt kontrollkort.

Nåväl hjärtligt tack för all hjälp!

/Kristian
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.