Tänkte inte riktigt klart när vi bytte balkongräcket (eller snarare vi gick på det som kändes snyggast), vilket har gjort det lite bökigt när balkonggolvet nu skall renoveras och vattenavrinningen skall lösas.

Planen för golvet är tätskikt (höganäs tätslamma fb3) och klinker på det. Dock är vattenavrinningen ett dilemma. Jag tänker sätta fotplåt (innan tätskiktet) men då stolparna till räcket är satt på utsidan så kommer jag bli tvungen att klippa i plåten. Jag har testklippt och klippt för stolparna (http://imageshack.us/photo/my-images/833/bild1szk.jpg/), men:

- finns det ett snyggare (eller mer korrekt) sätt?
- om jag behåller denna konstruktionen så ser jag framför mig att silikona för att täta runt stolparna (med risk för att silikonet torkar med tiden). Något annat förslag?
 
Går det inte att klippa från andra hållet istället? D.v.s. så att den urklippta delen hamnar under klinkern. Det kanske blir snyggare (iaf. utifrån)?
 
Funderade också på det eftersom det skulle ge snyggast front, men då balkongräckets stolpe ligger ca 5 mm utanför framkant på plattan framtill, så blir det ett glapp (hål) där. Man skulle kunna försöka täcka det med en tillklippt plåtbit (och försöka täta med silikon). Dock kändes det som lapptäcke. Men det kanske inte spelar så stor roll för det kommer ändå inte bli perfekt då vatten kommer vandra från plåten till stolpen (oavsett silikon) med min lösning.
 
Du har rätt. Det blir bättre (både snyggare och tätare). Jag gjorde tankevurpan att klinkerplattan skulle följa balkongplattan men om man klipper plåten "inifrån" och lägger klinker mot stolpen så blir det både enklare att täta och snyggare. Se bild. På vänster sida ser man utstick över balkongplattan.

http://imageshack.us/photo/my-images/580/bildzt.jpg/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.