Vi har nu fått vårt bygglov och ska skriva på ordern för huset och har en hel del beslut att fatta. Hur har ni andra gjort har ni tagit med vitvaror, kök, golv och porslin till badrum från hustillverkaren eller har ni köpt själva. Hur har ni tänkt och vad har ni räknat med för priser och märken på det ni köpt själva. Vi får 100% prisavdrag på allt vi tar bort och köper själva.

Mvh
Ondina
 
Innebär detta även montering/kakling/installation eller blir avdraget bara för produkterna?
 
Hur vet ni att det är 100% de drar av och inte bara säljarens/företagets vinst?? Är det 100% är det ju jättebra och inget att tveka på.

Vi skulle få visst avdrag, dock inte 100% och därför var det inte heller lönt att ta bort porslin etc. på toaletter och sedan skaffa det själv med allt vad det innebär.
:)
 
Att vi vet att det är 100% är för att i offerten är allt väldigt tydligt specificerat i krontal på vad tex parketten i huset kostar, köket osv. VI har fått specifiserat avdragen sedan är det ju upp till oss att bedömma om vi tycker att det är värt det. Tex kök 100 000 kronor som ligger med som en kökspeng i offferten men ska prisjusteras beroende på luckvalet etc.
Mvh Ondina
 
Vilka företag drar av hela summan för kök osv? Vi får bara ett avdrag på 20 000 kr för Ballingslövkök, samtliga vitvaror och 6 st Ballingslövsgarderober från Fiskarheden. Helt värdelöst. Vill kunna välja märken på inredningen själva, utan att betala för en massa grejer vi inte vill ha.
 
Vi köper av faluhus och där står det klart och tydligt i offerten hur mycket kök som är medräknat och de drar av alltihop om vi skaffa eget. Hederligt, tycker jag.

Sen tar vi offert från allt från Mobalpa till Kvik.
 
Får man bara 100% av vad köket är värt ut i handeln så är det absolut inget att tveka på. Men oftast är det husleverantörens priser och dom har rätt duktiga rabatter så det brukar i slutändan kosta mer att byta ut köket iaf. Men 100 000 kr låter som en bra summa för keket måste jag säga..

/Micke
 
Hej!!

Vi valde bort allt i kök. badrum, toalett, alla gadrober allt i grovkök, samtliga vitvaror och golv. Det blir en del arbete att införskaffa allt själv, men sedan får man som man själv vill ha det.
Priserna dom drog av var inte det som man får betala i butik utan dom har bra rabatt på allt, så dom drog av sina inköpspris.
Att tillägga kanske är att vi köpt en materialsats och har en entreprenör till husresning och takläggning. Vi ska själva tegla huset, resa inner väggar göra badrum och kök etc. Mycket arbete men få förunnat kanske så har vi 4 snickare i släkten som ställer upp och hjälper till. Husresning nu på Tisdag ;D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.