Hej! Jag försöker hjälpa min bror som har problem i sin hyresrätt där det i kökets yttervägg vid 3 gånger senaste året dött råttor/möss och stinkit enormt under de 2-4 veckor de tar att torka in.. just eftersom det är i köket är det jobbigt eftersom man knappast kan använda köket till matlagning när det luktar så. Det ligger en och stinker extra illa just nu.

Hyresvärden hänvisar till att Anticimex måste påvisa råtta innan de tänker göra något, och Anticimex säger att de inte kan komma och titta på det förrän om 2 månader... (konstigt, borde inte ligga i deras affärsintresse att inte kunna komma ut till kunder)

Vad mer kan man göra? Kan man anlita någon av Anticimex konkurrenter som kanske har lite mer jour hos sina "journummer" än vad Anticimex tydligen haft? :) Eller måste det vara just ett företag som hyresvärden hänvisat till? Miljönämnden?

Just eftersom det är ett återkommande problem känns det rimligt att hyresvärden måste öppna väggen och täppa till hålet/hålen som råttorna uppenbarligen kommer in genom. Nu lät det ju som att de kommer göra detta om skadedjursbolaget hittar något, men hypotetiskt om de underlåter sig att fixa det ordentligt, finns det något regelverk man kan gå genom för att anlita en egen hantverkare och få hyresvärden att betala?
 
O
Troligen har hyresvärden ett avtal med anticimex därför vill dom använda dessa. Men om du har en bra hyresvärd så kanske! Annars så kanske ett samtal till miljö och hälsa i din kommun kanske mjuka upp hyresvärden lite!
 
när man lägger ut råttgift så dör råttor på olika ställen. Fångar man dom i en fälla i stället så kan man evakuera liket innan stanken sprids. Mao byte av bekämpningsmetod begränsar liken i väggarna. Dock är kanske gift det enda fungerande metod att bli av med dom?
gaia
 
Återkommande döda råttor? Det kan vara en zombiepidemi!

Skämt åsido, börja med att ta reda på vad det är. Det är skillnad på råttor och möss. Ser du någon spillning? Råttor lägger "russin", medan möss lägger millimeterlånga pluttar. Finns de i väggen så finns de i lägenheten.

Använd fälla om det går, Granngårdens burfällor är väldigt effektiva, och kan fånga flera djur utan att laddas om. Släpp sedan bara ut dem tillräckligt långt från huset, säg 500 m eller så. Nutella funkar bra som bete för möss och råttor, man kan kompletteras med lite vanilj för råttor.
 
Om giftet ligger i väggen (men det gör det säkert inte) så har ju det tåget gått. :)
 
Nä har inte sett till några "reliker" från dessa fladdermöss-råttor faktiskt :) Det är betongväggar i hans lägenhet överallt utom just mot ytterväggen i köket, så de kan nog röra sig fritt inne i ytterväggen i varje fall..

Efter nya samtal till Anticimex så gick de med på att komma ut imorgon och undersöka. Dock var de mycket tveksamma och sa typ att "normalt åker vi inte ut pga råttor/möss". Heh, vad åker de ut för då, en nubbe och potatis i dill? :) Ovanligt att privata bolag är så obenägna att göra affärer, de får ju betalt för det...

Blev ju lite moment-22 där annars - hyresvärden hänvisar till Anticimex och de hänvisar tillbaks, men vi får se vad de ser imorgon och hoppas det kan lösa sig :)

Tack för tipsen! Bra synpunkt det där med att de kanske sniffat i sig råttgift någon annanstans i fastigheten.
 
zombieråttor... haha....:)
"28 rats later"
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.