Vi har hantverkare hemma som arbetar med att bygga vårt vardagsrum. Det har bla byggts innerväggar, innertak mm och allt ska vitmålas. Vi tycker inte att ytfinnishen blir som vi förväntat oss eller krävt. Det är skeva ytor, mycket spacklingsarbeten, jack, gropar och andra ojämnheter som inte ger ett snyggt intryck.

De hantverkare som tidigare byggt vårt kök byggde tex en låda, målaren kom och spacklade tre lager och sedan målade. Resultatet blev supersnyggt.
Dessa hantverkare har byggt, spacklat, slipat, målat, spacklat igen, slipat, lagat med mer spackel, slipat, målat igen osv. Arbetet är fortfarande inte klart. Det känns som ett lapparbete med spackel.

Fråga till er yrkesmålare: Vilka är de typiska stegen för att spackla och måla tex en nygipsad innervägg samt en utbyggd taklåda för spottar?
Ungefär hur lång tid kan man förvänta sig att det tar att fixa yskikten i ett vardagsrum på ca 17m2 om det ska bli slätt och fint?
 
...kom på en till fråga till er yrkesmålare: När är ett hål, grop, jack mm för stort för att spackla igen?
...dvs när behöver snickaren istället lappa hålet för att spacklingsresultatet ska bli bäst?
 
jag är en gammal målare,först spacklas skarvarna sen vävremsor i skarvarna sen en ytterligare spackling,sen grundmålning senare färdigstrykning.
större hål lagas med en ny gips platta i hålet som skruvas med regel bakom t,e,x en plank bit
annars finns det bruk för hål i gips.
 
Tack!
Vad händer om man lagar för stora hål med spackel eller gipsputs?
 
DarrenB skrev:
Tack!
Vad händer om man lagar för stora hål med spackel eller gipsputs?
spacklet kan torrspricka eller så sjunker det och blir en ny svacka.
det kan ta flera spacklingar innan det är perfekt om hålet är stort.
det bästa att laga ett hål i gips är ändå att sätta en regel bakom hålet som åxå är längre än hålet,sen sätta i en ny gips bit och sen spackla.
glöm inte glasfiberremsa om hålet är jätte stort
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.