Jag har grävt ner markavloppsrör från stuprören runt mitt fritidshus i Tänndalen.
Köpte rör och böjar m.m. på Byggmax i Östersund eftersom jag trodde det var billigast. Hyrde en minigrävare hos Agera i Funäsdalen.
När jag skulle hämta grävaren såg jag att dom sålde 6m markavloppsrör från pipelife för 225:-/st Billigare än byggmax och bättre kvalitet, böjarna kostade där 59:-/st, jag hade betalat 65:-/st på byggmax. Det var ju riktigt kul att jag köpt för lite rör och böjar när det gick att komplettera så billigt. Dessutom fick man där (efter att man blivit upplagd som kund) ta med sig så många detaljer man ville och sedan lämna tillbaka det som inte gick åt och betala i efterhand. Dom köpte till och med tillbaka byggmaxböjarna som inte gick åt.
Jag ska i fortsättningen kolla priser hos lokala små och trevliga handlare när jag ska göra något, det verkar kunna löna sig. :rolleyes:
 
Du kanske rent av är en trevlig lokal handlare själv?

Bauhaus har billigare avloppsrör än Byggmax och förmodligen även billigare än de flesta lokala handlare.
 
  • Gilla
Staffans2000
  • Laddar…
injonil skrev:
Du kanske rent av är en trevlig lokal handlare själv?

Bauhaus har billigare avloppsrör än Byggmax och förmodligen även billigare än de flesta lokala handlare.
Ja handlare är jag, men inte lokal utan resande och inte så trevlig heller, men det är väl kanske därför jag inte tjänar så stora pengar och måste vända på varje krona.
Måste nog besöka ett Bauhaus varuhus nån gång, det finns inget sånt här.
 
  • Gilla
Staffans2000 och 1 till
  • Laddar…
Byggmax är inte särskilt billig på avlopp. Men du kan ju testa deras prisgaranti, du ska ju få tillbaka mellanskillnaden. (Hittar faktiskt ingen info om det på deras hemsida, men de har haft det tidigare, det vet jag.)
 
Byggmax är rätt överreklamerade och vad det gäller avloppsrör så är dom inte alls billiga, precis som Injonil upplyser om så är Bauhaus billigare men båda har ett dåligt sortiment,själv så köper jag allt utom dom långa piporna på Rinkaby.
 
Ja Byggmax prisgaranti kanske man skulle kunna använda, men med min materialmängd och den ringa prisskillnaden blir det inte mer än en hundring eller två att få tillbaka. Jag har dessutom några mil även till byggmax så det får nog vara. Det kom väl som en chock för mig att någon som gör så mycket reklam om att vara billigast på det mesta i själva verket inte alls är billig. Jag har efter de tips jag fått kollat runt lite men om man vill köpa 6m rör med frakt blir det inte billigare någonstans, det är väl smällar man får ta när man bor "på landet".
Men jag har ju faktiskt redan gjort klart jobbet och behöver inget mer mateial på en stund men Tack ändå.
 
K
Jag behöver en större mängd markavloppsrör 110mm.
På rinkabyrör kostar ett 6 meters rör 195 kronor.
Någon som vet var man kan få tag i det billigare ?
 
Krilleman
Det blir nog svårt att hitta billigare än 195:-

Hur stora mängder är en "större mängd"?
 
  • Gilla
RoBo
  • Laddar…
K
Krilleman Krilleman skrev:
Det blir nog svårt att hitta billigare än 195:-

Hur stora mängder är en "större mängd"?
250 löpmeter.

Det verkar dock som att jag kan lösa det med vanliga dräneringsrör, så jag sparar en rejäl slant där.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.