Hej!
Har ett hus från 40-talet med en tillbyggnad från 60-talet, den första i trä och den sistnämnda i tegel. Källarvåning under båda. Huset måste byggas ut då vi bara har ett sovrum.Källaren är kall och rå, halvsutteräng. Det enklaste rent tekniskt sätt verkar vara att bygga ut tegeldelen. Undrar då om det går att göra utbyggnaden på plintar? Anledningen är väl rent ekonomisk om det stämmer att det är billigare än en platta- Tacksam för svar från någon som vet.
 
Plintgrund är billigast men också sämst.
Arbetsmässigt så kan det vara mycket grävning innan man kommer till ordenligt underlag.

Var nogrann med att göra i ordning krypgrunden så att du slipper fukt som uppstår av fuktig varm sommarluft som kondenserar i mörka kalla utrymmen.
 
Nu vill jag ställa en kontrollfråga.
Menar ni en riktigt plintgrund dvs huset står på plintar med öppet undertill. Då har man i praktiken inga fuktproblem då det ventilerar bort automatiskt.
En torpargrund däremot har krypgrund och risk för fuktproblem om man inte gör rätt och har hyffsade förutsättningar
 
Du har helt rätt mats_o, plintgrund är bland det bästa, billigaste och säkraste att bygga.

Det är lätt att bygga, går snabbt och lätt att ändra.

Om det skulle bli fel på VVS eller att de blir en annan fuktskada i golvet är det relativt lätt att fixa, iom att du inte behöver bila upp en platta...

Sen är det minimal chans till fuktskador som vid en klassisk torpargrund. Sen personligen kan jag säga att det är mycket trevligare att åla in under en öppen plintgrund än en torpargrund i något litet hål ;)
 
  • Gilla
Daz
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.