Hej!

Vi bygger ett nytt hus med total entreprenad men byggarbetare missade att lägga plast under 5 m bärande innervägg. Arbetet fortsätter vidare och även golvet på plan 2 är nästan klar. Vi förstår inte riktigt varför åtgärdades inte felet från början och vet inte riktigt hur kan man lägga plast under så stor bärande vägg nu.

Tack för råd.
 
Vad säger entreprenören?
 
Det sitter inte en syllremsa under väggen? Annars är det bara att sätta dit en. Finns risk för mögel annars.
 
Tack för hjälpen!

Nu lagd snickare plast under väggen. Eftersom plasten är lagt i småbitar blev det avstånd mellan plastbitarna och plasten finns inte under hela väggen. Vilka problem kan vi ha i framtiden?

mvh

Inna
 
Plasten ska ligga under hela väggen med överlapp på minst 200mm. Annars finsk risk för fukt och mögel i syllen. Gör om gör rätt. Har du pratat med din kvalitetsansvarig?
 
Stor tack för hjälpen!

Jag har två frågor till.
1. Eftersom vi ska ha golvvärme i hela huset anser arbetare att mögel inte kan bildas i den väggen även att det fins avstånd mellan plastbitarna. Kan det stämma?
2. Kan man skada huset om den bärande väggen ska lygtas upp för att lägga plast under? Vad måste vi tänka på?

mvh

Inna
 
1. Det kan fortfarande finnas tillräckligt med fukt i betongen för att skada syllen.
2. Du behöver bara lyfta väggen 2mm för att lägga dit plasten. Din byggare försöker bara komma undan det faktum att han har gjort fel, därför försöker han lura i dig att plast inte behövs pga. golvvärme. Hus AMA säger klart och tydligt att det skall finnas någon form av skydd under syllen mot betongen.
 
Tack!

Nu vill arbetare täjpa alla bitar ihop. Vu tror inte att det är ett bra lösning och vi vet inte vad vi kan göra.

mvh

Inna
 
Stå på dig! Ta dig en besiktningsman elelr liknande och kräv att få ny och hel plast under hela väggen.
 
Ni kan göra precis allt ni vill, det är inte ni som har gjort fel . Det är klåparna som har gjort det. Det ingår i en byggares allmänbildnilng att man inte får ha trä direkt mot betong. Det är bara att stämpa upp mellan bjälklaget och lyfta väggen för att på så sätt få en hel plast under väggen.
 
Stor tack för hjälp och stöd!

Entreprenören stödjer arbetarna och vägrar att göra arbetet om. De vill täjla plasten. Vad kan vi göra för att få de att åtgärda felet? Vad kan man vända?

mvh

Inna
 
Vad har du för kvalitetsansvarig? Han kan hjälpa dig om hab ej är knuten till byggföretaget. Kolla med din kommun deras byggnadsinspektör kan komma ut och kolla ditt bygge.
 
Tacl för hjälpen!
Min KA är på semester och han vet inte själv vad vi kan göra. Jag kontaktade Huddinge kommunen men de säger att det är vi som är ansvariga för allt och de ska inte lägga sig i. Arbetet fortsätter vidare. Nu lovade arbetarna att ordna plasten men de själva bestämmer när arbetet kommer att utföras. Jag är rädd att det inte kommer att gå att fixa något eftersom de börjar sätta gips på väggarna men de anser att medan golvet är inte lagt kan de lyfta upp väggen. Hoppas att det tar slut någon gång.
 
Ett tips:

Säg klart och tydligt till dom att du vill att plasten ska inspekteras FÖRE golvläggningen påbörjas. Ta det gärna skriftligt.

Annars är risken att dom helt plötsligt har lagt in golvet utan att du eller någon annan kan inspektera att plasten är bytt/lagad.
 
Hur har det gått?


---
- /Vojma
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.