Hej!

1. Är det någon som sitter på färska prisuppgifter på enplanshus från Skidstahus? I första hand är det huset Timjan vi är nyfikna på.

2. Vi har gjort en egen skiss som påminner mkt om det huset och har bett om en offert på det, är det någon som gjort som vi och vad skiljde det prismässigt mellan standardhusen och den egena skissen i totalkostnad ungefär?

3. Är det någon som har något annat tips på leverantör som erbjuder bra kvalitét till bra pris på kunds egen skiss i Uppsalatrakten?

Vi tar tacksamt emot all info om detta för det är såååå trist när det är midsommarstängt i flera dagar precis när vi är som mest nyfikna. :p
 
Kosta på er en arkitekt som kan göra en sakunnig bedömning av ert husbehov.
Därefter tar ni kontakt med husföretag
Lycka till
 
Tack för svaret. Vår skiss är ett arkitektritat förslag.
 
Bra då om ni vill ha offerter från lämpligt husföretag så låt arkitekten syna byggbeskrivningen så att ni vet vad som ingår och vad ni behöver utöver det som husfabrikerna säljer som tillval.
 
Ja, tack för input men nu gällde ju alltså frågan huruvida Skidstahus kunde matcha de offerter vi redan har. Vi är också tacksamma för tips på fler aktörer - men alltså mest bara för att utesluta risken att vi missat någotn som skulle kunna vara av intresse. Vi har efter 1½ års rekognoceranade kommit långt med en leverantör men ännu inte skrivit något.
 
Ni bör absolut kolla med Mälarvillan de är flexibla har hög kvalitet och gör jobb i Uppsala.

Vi håller på och diskuterar med dem just nu utifrån liknande förutsättningar som ni. Upplever dem som lätta att diskutera med. Den offert som vi har känns "transparent"' De är inte billigast men ger ett bra pris för den kvalitet som erbjuds.
Vi har inte bestämt oss ännu men de är de som imponerat mest så här långt.
 
Tack för svaret! Mälarvillan är ett av de företag vi inte tagit kontakt med men om ni är nöjda så kanske vi ska skicka skissen även dit för att höra hur de ligger till. Vad bygger ni för hus? Har ni många önskemål utöver standard? Jättekul att höra lite. Hur tänkte ni göra med entreprenaden? Kan Mälarvillan erbjuda totalentrepenad, har för mig att vi valde bort dem pga av att vi inte kände oss redo att hålla i alla entreprenader själva. (Bor fortf. i Sundsvall men ska bygga i Uppsala)
 
Ja, de erbjuder totalentrepenad. Det är företaget Byggmäster som de anlitar för att bygga. Det är total eller generalentrepenad som gäller för oss.

Upplever Mälarvillan - liksom de andra större husföretagen - som mycket flexibla vad gäller ändringar utöver standard.

Det kämnns som om husbranschen är mycket tuff just nu, och vi har mött mycket kompetens. Det är nästan som om det kommer att kännas som ett svek mot de fröretag som vi inte väljer........ Valet kommer att bli ganska svårt och jag hoppas att vi kommer att kunna bestämma oss under nästa vecka.
 
Jag förstår precis vad du menar. Speciellt en säljare har vi verkligen fått bra kontakt med - tyvärr är den leverantör han företräder inte intresserade av att bygga efter kunds egen ritning men han har verkligen tänjt sig till dubbel längd för att tillgodose våra behov ändå med befintliga hus/ändringar etc och vi hade väldigt gärna byggt med dem. I slutändan handlar det ju om mest hus för minst peng, eller minst komproomisser till minst peng så summa summarum. Vi har fortfarande inte skrivit något och vi inväntar två kalkyler i dagarna bl a från Skidstahus så det ska bli intressant att se. Ska absolut mejla Mälarvillan också och höra. Tack för dina synpunkter.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.