Hej,
Har problem med vatten som samlas i ett hörn intill huset, marken (berg) lutar inåt mot detta hörn. Se bifogad bild. Hur ska jag dränera bort vattnet som samlas i detta hörn?
Mvh,
Johan
 
  • bild.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Skulle det inte gå att gjuta så att det lutar utåt?
 
Tanken har slagit mig också, men tror ni inte att det kan bli sprickbildningar etc?, så att det blir ett ständigt underhåll? Blir det snyggt att gjuta en klack en lång bit ut?, vet inte...

Bakom hörnet så lutar berget neråt så en möjlighet är att på nåt sätt ta hål i hörnet och leda vattnet bort genom en slang med diameter större under grunden och ut på andra sidan. Men hur ska man få en sådan genomföring tät? Finns det såna genomförningar att köpa?
 
Om det är möjligt så kanske bila upp en ränna i berget en bit från huset så du leder bort större delen av vattnet innan det har nått huset.
 
Hur långt lutar det. Tänkte att du kanske kunde skydda ytan med tak. Vi har taksprång på c:a 40 cm runt hela huset och det skyddar faktiskt mot nederbörd. Är det så att lutar långt utifrån och in kanske det är svårare? Kanske anlägga en uteplats där och under upphöjningen (trallen) lägga in något som fångar upp vattnet ? Några ideer - hare
 
  • Gilla
dejonki89
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.