Hej på er, nu har vi ägt vår sommarstuga som är byggt 1955 i 5 dagar. Vi har påbörjat röjandet och ska så småningom börja tapetsera och måla lite grann.
Nu till min fråga; Hur gör man med gamla masonitväggar? Ska man byta ut dem mot gips? Bara sätta renoveringsgips utanför eller ska man bara tapetsera rätt på? Luktar inget i stugan med är ganska många sättningssprickor här och var på väggarna.

Tacksam för er hjälp!! :D
 
Ska och ska.... Det finns väl inga måsten som säger att man måste riva ut allt vid varje ägarbyte. Om det inte finns någon lukt i masoniten finns ingen anledning att riva ut allt. Bra underlag både till målning och tapetsering.

Dessutom är masonit lite av "kult" numera och tidstypiskt för stugor från den tiden.
 
Ola78
Tapetsera på masonite är väl inte det optimala då det är ett material som rör på sig ganska mycket när luftfuktigheten ändrar sig. Sätt renoveringsgips så har ni ett bra underlag för era tapeter.
 
gasbinda på skarvarna
 
Tack för svar! Nej det luktar inget så det blir nog bara till att sätta renoveringsgips där det absolut behövs. Vi tänkte även sätt pärlspontskivor på vissa väggar i stugan. Blir nog toppen!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.