Hej!

Eftersom vi inte får tillstånd till WC i vårt pågående fritidshus-bygge i stockholms skärgård (risk för saltvatteninträngning enl kommunen), så börjar vi nu titta på alternativ.

Vi är rätt trötta på separett och liknande produkter och börjar titta på förbränningstoaletter, framför allt "cinderella". Enl monteringsanvisningen måste cinderella ha ett ordentligt till-lufts intag. Det rimmar ju ganska illa med hur ventilation i huset/badrummet skall fungera. Normalt har man ju från-luft i badrummet (fläkt etc). Dessutom hur löser man i så fall kallras på vintern?

Vi har tänkt oss att ha toaletten i vårt badrum och inte i någon "skuff" där ventilationen inte spelar någon större roll.

Hur har ni andra gjort?

Mvh
Ö-byggarn
 
Det bästa är nog att ringa och prata med tillverkaren eller återförsäljaren. Om du har bra tillflöde från andra rum kanske det räcker, dvs du får bra luftgenomströmning. Men det är ju trotsallt förbränning vi pratar om och då går det åt syre.

Vet du om det är en fläkt i själva toaletten som går konstant? Isf känns det ju inte så farligt. Och duschar du där så lär den fuktiga luften åka med isf ändå, trots luftintag. Men jag är ingen xpert på detta.
 
Vi har et Cinderella i vort badrum, og er meget glade for det. Vi har en ventilationsåbning på 15x15 cm. i ydervæggen. Når du bruger toalettet sker der en ventilation også af badrummet. Det virker meget fint hos os. badrummet er 9m2.


Med venlig hilsen

Jens Skaarup
 
När jag förra hösten pratade med generalagenten för Cinderella sa de att den absolut vanligaste felorsaken är bristande tilluftsventilation. Tillräckligt med tilluft i enlighet med deras anvisningar är helt avgörande för att processen ska fungera.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.