Hej, hur gör man vi montering av led i dusch med tätskiket?
Man måste ju stoppa in armaturen o gör då hål på tätskiktet.
Finns det något beprövat sätt?
 
Pratar du vägg, tak eller golv nu? Om det är vägg eller golv och badrummet är färdigt så får man montera utanpå kakel/klinkers och täta skruvhål samt ev utlopp för rör där elen kommer, är inte badrummet färdigt än så får du ta ett snack med din elektriker om att göra nödvändiga åtgärder för att fälla in lådor/dosor och sen välja typ av armatur som i sig också tätar. Om vi pratar tak så är det inget tätskikt i taket mer än våtrumsfärgen och samma där om man ska ha något utanpåliggande men om det är infällt så ta upp hål och peta in.
MEN, armaturena ska vara godkända för att placeras där dom ska placeras, IP klass osv samt om i tak och infällt så måste man kolla närmsta avstånd till brännbart material osv osv osv.
 
D09
Såg ( hornbach ) ett system med led som monteras utanpå tätskikt, kablage monterades i skarven mellan kakelplattorna och doldes av fogmassan. Såvida du nu inte köpt ett redan... annars är ett alternativ fiberoptik, så slipper du tänka på byte av ev lampa och du kan dra fram det själv =)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.