Vad kan sådant gå på?

Har en fritidshusgranne som borrade 104m för sitt vatten. Den brunnen är bara ca 40 m från våran stuga. Vore det smart erbjuda dem vara med på deras brunn. De är sällan där och vattenuttaget till deras lilla stuga kan inte vara stort.Hörde nåt om att de tänkt gräva ner en tank.

Lite nervig om man inte själv skulle stöta på vatten..de använde slagruta..dock så är det bara 30 m ner till en stor sjö så vattentillgången är kanske god då i marken.

Kanske är det smartare ha som idag,sjövatten du pumpar upp till stugan för bevattning m m..kanske kan man sätta filter på för å dricka det,nog fullt drickbart i dag men det kan man väl höra med hälsokontoret.Du slipper att nåt fryser sönder då ingen är där på vintern oxå.
 
Redigerat:
Att borra till 100 meter lär nog gå på i runda slängar minst 35 tkr, det kan bli betydligt dyrare om det är långt till berget. Sen tillkommer pumplösning på minst 10-15 tkr. Det finns ju ingen garanti att de stöter på vatten men ring och kolla med olika borrfirmor hur de hanterar det.

Sjövatten eller inte, det är väl frågan vad som är bäst
 
Vi borrade i våras och de körde fast pris upp till 100 meter ( det var deras max) Garanti på minst 100 timliter ( dock ej vattenkvalitet) ca 38000 + moms, inkl installation av pump, trycktank mm. Hälften av det var arb.kostnad. 6 meter foderrör ingick vid behov.
Dvs hade de inte stött på vatten innan 100m så hade de fått borra på annat ställe eller inte få betalt alls.
I slutändan blev det borrat 61m, 500 timliter och kanongott vatten :)
 
Redigerat:
helt enkelt..
 
Jo jag är väldigt nöjd, iofs har vi inte skickat in vattenprov än. Kanske lika bra att inte veta ;)
Ang. att dela brunn, de som borrade åt oss sa att de gjorde inga delade installationer, blir tydligen för krångligt med elen bl a. Men de vill ju sälja så många borrhål som möjligt iofs...

Känns iaf oerhört lyxigt att det kommer vatten i kranen när man vrider på den o att slippa släpa dunkar från stan...
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.