Hej

Bor i en bostadsrätt som blir väldigt varm nu i sommartider och våran nyfödda dotter tycker inte alls om värmen. Vi har en del stora fönster så vi har funderat på om man kan göra något för att isolera ut värmen. Vi har redan en kylanläggning men det kommer in för mycket värme för att det ska räcka till.

Det finns värmefilm att köpa men det känns som en väldigt dyr investering i dagsläget. Finns det några temporära lösningar man kan göra?
Sätta in ljuddämpningsmatta mellan fönstrena á la Biltemahttp://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Ljuddampare/Ljuddampningsplatta/?
Tejpa fast aluminiumfolie mot glaset? :)

I dagsläget känns det som att det är viktigare med billigare och fortare installation än ljusgenomsläpp och lång hållbarhet.
Behöver man vara oroliga över att glasen ska spricka av värmen?

Mvh
 
Bästa att sätta upp och ändå slippa att inskränka på utsikten är solfilm av denna typ http://www.solargard.se/Residential/LX70
Annars om man inte har några krav på att se ut.. sätt vanlig solfilm för ex bil.. där kan du få upp till 60-70% mindre energi in genom rutan, dessutom billigt. Har du inget isolerglas behöver du inte oroa dig för att rutan spricker
 
Glasen spricker inte. Billigaste snygga lösningen är gardiner. Persienner är möjligen något bättre. Bäst är markiser, men det är inte billigt. Folie mellan glasen är säkerligen lika effektivt som persienner, men inte så snyggt.

Erik
 
frohike: Jag har en känsla av att sånna där filmer kostar en hel del. Har sett liknande och där pratar vi runt 6-700 per fönster vilket känns lite mycket i dagsläget. Var kan man få tag i sådan film?
Har tittat efter solfilm till bil men de flesta tar bara bort 10-20% av värmen?

Avemo: Får överväga persienner. Hur mycket minskar dom jämfört med värmefilm t.ex.?
 
Du har proffsfilm som ligger på 60-70% för bilar uppåt 80% för fastighetsfilm.. Brukar kosta 2-300 kr/kvm, samma gäller fastighetsfilm. Det är när man pratar om säkerhetsfilm som det börjar plocka på i pris.. LX70 ligger runt 1200-1500 kr/kvm
Sök på solfilm, så är det bara att ringa runt och fråga vem som kan sälja någon meter solfilm, om du måttar till själv blir det billigare än att köpa måttanpassat.
 
Lovan83 skrev:
Får överväga persienner. Hur mycket minskar dom jämfört med värmefilm t.ex.?
Jag har inga siffror på det, men gissar att det är bättre med persienner om de sitter mellan glasen och inte innanför.

Erik
 
Köp inte biltemas solskyddsfilm (det gjorde jag). Den är inte helt slät. Så man ser inte ut så bra genom den.
 
  • Gilla
Anna.p
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.