Vi är pågång att installera/montera badrumsinredning/skåp, duschdörrar, tvättställ m komod etc.
VI har hittat en butik som säljer fästen som limmas och som sedan kan vridas loss när man vill demontera. Jag känner stor tveksamhet då detta verkar vara något nytt och kanske inte helt beprövat.
Kan man inte anta att belastningen på kaklet blir allt för stor så att detta riskerar att släppa ?

Annars är ju iden rätt bra faktiskt.

Hoppas att någon har mer kunskap att tillföra i detta ämne .

Mvh

Michael
 
För det första, vad har du för ytbeklädnad? Kakel? Plastmatta? Färg?

För det andra är det nog tveksamt om alla varianter av limning och häftkuddar fungerar på tyngre saker. Jag har haft tex krokar uppsatta med speciella häftkuddar som ska hålla för en elefant, men så en dag så släpper kroken plötsligt när man ska hänga dit handduken.

Vi har precis satt upp grejer i vårt nya badrum och funderat vad vi skulle ha. Till krokar finns det en särskild hållare som man limmar fast med ett tvåkomponentslim. För att ta loss den så värmer man med varmluftspistol så släpper limmet. Men eftersom vi har målat tätskikt, dvs väv och målarfärg, så tar nog färgen skada av det. Så vi har borrat, pluggat och skruvat. Med silikon förstås. Det kändes som det säkraste alternativet.
 
Skruv är nog alltid det rätta, med skruv har du ändå en varning innan skiten flyger i golvet det är sällan en skruv släpper utan att först bli "lös" lim släpper däremot direkt.

Men för lättare saker tex speglar krokhållare osv duger det säkerligen mer än gott men så är det ju inte hela världen om de rasar heller.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.