Hej,

Om ni byggde ett nytt hus idag och ska planera el,sat tv,data med multiswitchar,router mm.Hur skulle ni bygga själva väggen med allting?
Plast finns det gott om.

Vill ha ideer hur man smidigast bygger för elskåp sat nätverk och allt som behövs på samma ställe...Bygga i garderob?Bygga in i vägg?Mycket inkommande och utgående kablar :p

Tacksam för förslag.

Calle
 
Åtminstone i skåp/garderob, men helst i ett "eget" rum, typ pannrum eller annan skrubb som blir över. Själv har jag min i "pannrummet", dvs den skrubb som huserar fjärrvärmecentralen och blev över när resten av pannrummet avskiljdes och blev badrum.

Då kan du även ställa utrustning typ servrar osv. där utan att (i alla fall automatiskt) få värmeproblem m.m. och måste inte köpa utrustning som passar, vilket är ytterligare en sak att tänka på om man måste få plats i ett infällt väggskåp som är populära vid nybyggnad. (Begagnatmarknaden blir t ex tillgänglig på ett helt annat sätt om man inte måste spara plats).

Men allt detta beror naturligtvis på planlösning, vad man tror man kommer att ha för behov (dvs. grad av nördighet) m.m. så det är ju svårt att ge några generella råd.
 
Själva så planerade vi ett ganska stort "teknikrum" där allt sådant står. Är väl cirka 2 x 4 meter. Bergvärmeanläggning, kall/varmvattenfördelningsblock, elcentral, centraldammsugare, data/tele-nät, fiberbox, antenncentral och ett par servar trängs där, tillsammans med lite skruvsortiment, arbetskläder, källsortering och verktygstavlor.

Ångrar det inte en sekund. Iofs så har vi inget kataloghus, så vi kunde ju få till ett rätt så stort rum.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.