Tack Ulrik för ditt svar! Vi har fått liknanade prisuppgifter och tycker det låter hutlöst. I och för sig är det ju mycket jobb för murarna men det blir en lite väl stor post i budgeten tycker vi. Ska kika in på länken!
 
Hej Ulrik, kollade din blog, grymt bra bygge, var det svårt att putsa innerväggarna. Hur gjorde man med tätskikt i badrummen?
 
Hej bastubyggarn! Alla väggarna inomhus är "putsade" med Finjas Tunnfogsbruk A, blev en slätare yta och ca 5 mm tjock. Har bara provat på en liten rumsavskiljare i sovrummet och jag lyckades med den men resten i huset gjorde en annan kille som kunde! :)http://2.bp.blogspot.com/_3QRXmZ8tw...AA9Y/03xMvwKdYeQ/s1600-h/IMG_3318+(Large).JPG I badrummet blev det våtrumsgippsskivor och sen tätskikt efter konstens alla regler...http://paveras-liljeberg.blogspot.com/2010_10_24_archive.html scrolla ner så är det några kort från badrummet!
 
Klart du ska mura upp det själv. Har själv murat ett enplanshus på 180 m2 i lättbetong (Solbet), ingen tidigare erfarenhet.

Putsade också innerväggarna med Finja tunnputsbruk A, även det var inga som helst svårigheter det tar ju lite tid så klart. Men svårt är det inte.

I badrummen la jag tätskikt på putsen.
 
Jag har också tänkt en hel del kring mura själv och undrar:
-Vilket / vilka fel gör (oftast?) de med lite / ingen erfarenhet av mur-arbete?
-hur gör man för att undvika göra fel?
 
bastubyggarn skrev:
Hej Ulrik, kollade din blog, grymt bra bygge, var det svårt att putsa innerväggarna. Hur gjorde man med tätskikt i badrummen?
Glid iväg till din lokala bygghandel o spana in vad som finns/passar kemiskt/fäster med det du kan/skall/skulle kunna tänka dig att resa stommen i. Eller prata med ngn bekant som har erfarenhet från ngt håll.

Själv har jag börjat bredspackla ut naturgips på mina LB-väggar från H+H, egenhändigt upplimmat 2+1-planshus. Enkelt och smidigt, borstar av dammet från väggen först o spacklar sedan direkt utan primer etc. Se länk och ta bildkvalitén för vad den är: http://mitto.dryg.net/2011/05/naturgips-efter-kartonggips.html

Tätskikt löser behörig hjälte oavsett underlag så länge du ordnat en jämn/slät vägg (jag river av ojämnheter med spikbräda och spacklar sedan upp det med naturgips).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.