Skall anlita firma för altanbygge. Altanen skall vara 30 kvm, tryckinpregnerat trä, inga konstigheter med underlag. Totalpris material+arbete inkl. moms - rimligt pris?
Tack för hjälpen,
 
25'000:- kanske. Material ca 14'000:- och resten i arbete. Det kan ju inte ta dem mer än fyra dagar att snickra något sådant.

GISSNING!!!
 
Hur högt över mark ska altanen vara? Trappor? Räcken?

Inga konstigheter med underlag skriver du: Hur ska altanen ligga på marken? På betongplattor? På nedgrävda plintar?

Material brukar jag räkna med ca 3-400 kr/kvm om det är en låg altan (under 60 cm).
Byggde en altan förra veckan: 20kvm, direkt på betongplattor, ca 20 cm hög. Enkel fris längs två sidor. Material - 5000:- arbetstid - 2 man x 7 tim plus tid för införskaffning av matr. ca 1,5 tim
 
Hoppar in i tråden - med 3-400 kr kvm är det inkl material, arbete och allt?? Har själv en altan som ska byggas på 50% bef markplattor (betongplattor) 50% gräsmatta (där men ev gräver ned färdiga plintar, tror det blir bäst).. Pratar vi pris på faktura?
 
Tack för svar!
Underlaget är packat grus i liten höjdskillnad mot huset, alltså borde reglar på betongplattor räcka, inga plintar. Vi vill inte ha något räcke. En fris runt om på 3 sidor. Vi överlåter hela jobbet på en firma, material, arbete, allt.
 
Glömde:
Ja, pris på faktura. Totalpris+moms blir det ju.
 
K
1000 kr / kvadratmeter ungefär inkl allt
 
Jag specade material och tid för sig så att ni skulle få en uppfattning om hur lång tid det skulle ta att bygga. Därför måste du höra med snickaren vad han tar / timme för att få en uppfattning om vad det kommer att kosta.

1000:- inkl allt stämmer som ett riktmärke, men mycket beror på altanens utfomrning och hur mycket detaljer det ska vara. Om det ska vara i olika plan med trappor hit och dit, konstiga vinklar, staket med miljoner spjälor, mönsterlagd trall och friser år alla håll så kan priset skena iväg hur långt som helst. Annars så
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.