Håller på att bygga en ny altan och när vi häromdagen skulle börja lägga på trallen såg vi att det fanns väldigt många tydliga märken efter mellanläggen. Det är fyra märken på varje bräda men det är dom som är längst ut som är mest tydliga. Att det blir lite piggmentförändringar där mellanläggen legat är jag medveten om, men detta är lite väl mycket. Mellanläggen har gett avtryck och ser ut som grova repor, dessutom är reporna svarta!?! Har en liten dispyt med byggahandeln som varit ute och tittat på trallen. Han "tror" att det går bort efter ett tag då väder och vind gjort sitt men jag är tveksam. Hävdade också att all deras trall såg ut såhär, att det inte var så stor mening att byta ut det. Åkte förbi en anan bygghandel men det fanns inte en bräda som hade så grova markeringar i sig.
Vad säger ni? Ena bilden är i mittan av plankan där mellanläggen gjort avtryck, den andra är den längst ut på brädan och som jag anser inte är ok. Mellanläggen har legat mellan varje bräda vilket gjort att det är märken på båda sidor, dvs jag kan inte vända på brädan för att hitta en snyggare sida. På andra bygghandeln låg brädorna 2 och 2 mellan mellanläggen, på så sätt fanns det alltid en "bättre" sida.
 
  • IMG_0654.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMG_0655.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
hahalj
Sånt där har jag haft på nyinköpt trall också, men det brukar försvinna med tiden när regn, snö och vindar fått jobba lite med golvet. Annars kan man ju köra på med svirveln till högtryckstvätten.
 
Efter hur lång tid försvinner det? Jag har som på översta bilden på 90% av all trall jag fick och då är det två sådana märken på varje bräda. Lägger jag ut all trall så kommer det se förjävligt ut.
 
hahalj
Nu har jag bara lagt två trädäck i min "karriär", efter nåt år så har dessa brädor varit jämnt silvergråa oavsett skavanker från mellanlägg. Man kanske kan skynda på det genom att använda terassblekmedel och tvätta med högtryck.
 
Ok, har dock inte lust att ha en zebra-terass något år innan det jämnar ut sig. Kan tillägga att det är brunimpregnerad trall som jag köpt och jag har inte lust att gå med blekmedel det första jag gör. Blir bara tveksam när jag aldrig sett så tydliga märken förut. Den nedre bilden och dess märken är helt ok, det tror jag också försvinner ganska snabbt. Lite mer tveksam till den över, dels för att det är så mörka/svarta märken och dels för att märkerna går ner i brädan, nästan som repor. Var som sagt på en annan bygghandel och kollade igenom alla deras högar och inte en enda bräda hade så kraftiga märken, inte heller polarens trall som han lade för en månad sedan.
 
Spola av däcket med trädgårdsslangen så borde tryckmärkena resa sig, resten tar solen hand om. Det syns antagligen mer på brun trall än grön i början kan man tänka...
 
Jag har alltid plockat min trall själv och då tar man ju inte bräder som ser ut så där, så kan du skulle jag byta annars ångrar du dig bara.
 
Har nu fått lämna tillbaka trallen. Bara till att leta nytt....
 
sånna trallisar lägger man ej på altanen....
kassera dessa!!!!
 
T
Plikt att reklamera sådant anser jag. Bygghandeln får i sin tur reklamera sågen som antagligen staplat för många travar/paket på varandra och därför har dessa fördjupningar/märken uppstått. Sånt här ska de inte komma undan med för då har vi slarv och sjunkande kvalitet över hela registret vad det lider.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.