Handdukstork som nyligen inköptes levererades med elpatronen/termostaten på höger sida, men badrummet och elanslutningarna i väggen är planerade för att handdukstorken ska ha elpatronen på vänster sida.

Enligt tillverkaren går det att byta sida. Tillverkaren har beskrivit hur man kan skruva loss "elstaven" respektive tätningsmuttern/förseglingen i de två bottenändarna, och byta plats på dessa.

Några frågor uppkommer dock;

1) Bör man återfylla med vätska om några droppar (några centiliter, kanske en halv deciliter) spills utanför under denna manöver? Vilken vätska i så fall, vad heter den eller vad är det för kemisk blandning?
2) Förutom själva gängandet, när man återförseglar bör man ha någon form av tätningspackning av värmebeständigt och åldersbeständigt gummi emellan. Så ser det ut nu i alla fall, i handdukstorkens originalutförande. Var finns sådana packningar av hög kvalitet att tillgå?
3) Behövs specialverktyg för att kunna öppna och återförsegla handdukstorken på ett kraftigt och säkert sätt, utan att göra fula märken eller riskera skråmor i ytfinishen?
4) Bör ingreppet helst göras av fackman? Kan man ringa vilken kreti-och-pleti vvs-are som helst, eller finns badrumsspecialister som gjort detta typ 300 gånger tidigare och som man därför kan lita på? Söker någon i Stockholms län.

Någon som sitter på bra svar (1-4) får gärna hojta till.
 
1. Du borde bara spilla på sin höjd ml om du har den vänd med bottenplugg/patron uppåt. Är den inte bara fylld med vatten? Hur som helst så finns/fanns det torkar som man själv fick fylla på med vatten och då fyllde man (uppochner) till sista "stegpinnen" bara. Lättare om du hade en bild eller länk så man ser vad det är för typ.
2. Kan du inte använda de grejer som redan finns där, du byter ju bara sida på dom (föresten, är den konstruerad så att du måste byta plats på patronen, det räcker inte med att bara vända på torken?)
3. Så länge du håller dig till "muttrarna" med skiftsnyckel så ska det inte vara några problem men slinter du så ....
4. Vilken röris som helst borde kunna fixa det, även elektriker.

Sen för garantins skull osv så borde du fråga säljaren/fabrikanten om du får göra jobbet själv eller om rekomenderad yrkesman ska ta tag i det.
 
lite luft ska det vara i torken. Vätskan kan expandera. Oftast används vanl vatten. Ibland med pigment.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.