Vi dränerade runt huset i vintras och ska försöka bygga upp en trädgård igen. Vi har haft en enorm syren som tagit 3-4 kvadratmeter och som nu är nersågad. Det ser ut som att vi plockat ett par tre stora träd, till det ytterligare ganska många rejäla "stubbar". Rotskott finns överallt.

Tanken är att vi ska mura en upphöjd bädd ungefär där syrenen stått och behöver få bort så mycket som möjligt av rotsystemet. Hur går man bäst tillväga? :S
 
Hemmakatten
Det enda sättet är att gräva sig ner i jorden och ta borta alla rötter. Vi har själva tagit bort ett syrenbuskage/buske och där grävdes hela jorden om, åtminstone en halvmeter ner. Syrener skjuter enorma mängder skott hela tiden. Det enklaste vore förstås om du känner någon med en minigrävare eller dylikt.
 
Jag skulle nog pröva med att slå in ett par ecoplugg i stubbarna (innehåller samma gift som roundup). Det tar död på huvudroten i alla fall. Bra årstid att göra det nu när saven cirkulerar för fullt. Sedan får ni troligtvis gräva upp de mindre rotskotten i alla fall.
 
Är du inte rädd för att betala för dig så kalla in en stubbfräsare. Löjligt effektivt. Jag har dock ingen koll på hur mycket det skulle kunna kosta. Alternativet är som sagt att gräva...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.